Annanem de bir çift vardı 18 seneye yakın yaşamışlar ben 16 yaşındaydım o zaman 1'i öldü 1 hafta geçmeden diğeri de ölmüş ama hepsi bu kadar uzun yaşamıyor olabilir çok bilgi sahibi değilim
Tamamen sağlıklı koşullar altında, ilgi alaka hat safhada olduğu müddetçe, kaliteli bakım doğrultusunda ömürleri belirtmiş olduğunuz şekilde uzun olabiliyor.
Hocam yavru muhabbet kuşunun tırnaklarını kesmek zorundamıyız? Birde muhabbet kuşunu kesin yıkamamız lazım mı?
Tırnakları uzadıkça kesin yavru - yetişkin fark etmez. Tünek olarak mutlaka ahşap tünekler kullanın. Kesinlikle plastik tünek kullanmayın. Hatta evinizde 1 veya 2 tane muhabbet kuşu besliyorsanız kumlu-törpülü tünekler var onlardan alıp kullanabilirsiniz. Malum yaz geldi havalar artık ısınmaya başladı bu nedenle kuşlarımızın da bizler gibi serinlemeye ihtiyacı var. Bu nedenle banyoluk alarak kafesinize dıştan takın içerisine de 1-2 yaprak marul koyun keyifle banyo yapacaklardır. Kuşlarınıza dışarıdan sprey yöntemiyle veya banyoluk takarak vb. yöntemlerle banyo yaptırmak istediğiniz vakit sularına mutlaka 1 tatlı kaşığı kadar sirke katın. Sirke hem tüylerin daha parlak daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır, hemde bit pire oluşumunu önleyecektir. Bu makalemizi okuyarak banyo konusunda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz;
https://www.muhabbetkusu.com/muhabbe...nasil-yikanir/
En rahat kafes taban malzemesi olarak tavsiyeniz nedir?
Kesinlikle mısır granülü tavsiye ederim. Kendim de hem kafes tabanında hem yuvalık içlerinde mısır granülü kullanmaktayım.