Merhaba, tasarımını, kodlamasını vs. kendi yaptığım bir sitem var. Benim yapmak istediğim şu: veri tabanına içerikler giriyorum ve bu içeriklerin belirttiğim tarih geldiğinde yayınlanmasını istiyorum. Çünkü toplu içerik hazırlayıp bunları sırayla günlere bölerek yayınlanmasını istiyorum. Bunun mantığını düşünürken bir yerde takıldım ve size danışmaya karar verdim.

Kurduğum mantık şu şekildedir (if else yapısıyla basitçe kurdum, Türkçeye çevirip anlatmaya çalışacağım):
veri tabanına eklediğim içeriklerin yanına bir sütun ekledim ve eğer bu sütundaki rakam 1 ise sitede yayınlanıyor, 0 ise yayınlanmıyor.
Ben de bunu > eğer bugün = belirtilen tarih ise > rakam 1 olsun ve içerik yayınlansın > eğer belirttiğim tarih bugün değilse > rakam 0 olsun ve içerik yayınlanmasın.

Buraya kadar her şey normal, ancak sorun şu ki aradan bir gün geçtiğinde, doğal olarak belirttiğim tarih dünde kaldığı için veri tabanındaki rakam tekrar 0'a dönecek ve içerik yayından kalkacak. Daha doğrusu mantıken böyle olacağını biliyorum.

İşte burada takıldım ve belirttiğim tarih + gelecekteki tüm tarihler de o sütundaki rakamın 1 olmasını istiyorum yani "içerik, belirtilen tarihe geldiğinde yayınlansın ve içerik bir daha yayından kalkmasın." Umarım anlatabilmişimdir.

Sadece bunun mantığı nasıl oluyor, öğrenmek istiyorum. Bilenler yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.