Bir insanın bir reklamla ilgilendiği için reklama tıklaması ile, bir websitesine hayır olsun destek olsun diye tıklaması aynı şey midir?
Ben ayda 10 bin lira reklam parasını neden veriyorum?
Bana zerre faydası olmayan websiteleri kapanmasın diye insanlar o websitesine destek olmak için insanlar benim reklamlarıma tıklasınlar diye mi?
Zaten ilgili olan adamlar tıkladığında bile yüzlerce tıklamadan sadece bir tanesi satışa dönüyor.
100 tıka 100 lira verip 1 satış yaparken , 1000 tıka 1000 lira verip 1 satış yaparım, aradaki 900 liranın 300 lirası google'da 600 lirası da kendini uyanık zanneden websitlerinde kalır.
Ayda 1000 lira reklam verdiniz mi böyle fikir yürütemezsiniz.
Bu inancı olanlar için dibine kadar haramdır.
Google bir emlakçıdır, reklam verenden parayı alır komisyonunu alıp parayı reklam verene verir.
Google kendi parası ile reklam yayınlatmaz, reklam verenin parası ile yayınlatır.
Google'da param kaldı diyenler, sizin paranız google'da kalmaz, reklam verenlere iade edilir.
Siz parayı google'dan kazandığınız için para google'da kaldı zannediyorsunuz. Parayı size google değil, reklam verenler öder.
Ve siz reklamverenleri dol@ndırdıkça onlar daha az reklam verir siz de her gün ağlarsınız tbm yerlerde diye.
Sen bir sözleşme kabul ediyorsun, google diyor ki ziyaretçileri reklamlara tıklamaya teşvik edemezsin, görüp ilgilenen olursa tıklar.
Bunu kabul edip sonra kendini acındırarak ziyaretçileri tıklamaya teşvik ediyorsan sen hem yalancı, hem ahlaksız hem de haram yiyen bir adamsın.
Çünkü anlaşmaya uymadan kazanılan para HARAMdır ve kul hakkıdır.
Google ı dol@♦ndırdığında google ı değil reklam verenleri dol@ndırırsınız.

Birileri reklama tıklayanlar markayı görür marka bilinirliği artar demiş.
Sen nereden biliyorsu o tıklanan reklamın hangi amaçla verildiğini?
Benim marka bilinirliğine ihtiyacım olduğuna dandik websitelerin dandik webmasterları mı karar verecek 3 tık fazla almak için?
Mal satmak için bazen tık başına abartılı rakamlarla reklamlar veriyoruz.
Bunu marka bilinirliği için değil, kısa sürede satışa dönmek için veriyoruz.