Görselden link bağlantısı kalktığını yaklaşık 1.5-2 hafta önce bir konuya yazmıştım. Bunun hit düşmesiyle uzaktan yakından bir alakası yok neden mi?
X bir konu hakkında herhangi bir yerde araştırma yaptınız diyelim ve onu görmek istiyorsunuz o içeriğe bir şekilde ulaşmak için gerekirse resmin üzerinden linke tıklamak yerine site ismi kısmına tıklarsınız pinterest kullanıcıları aynı şekilde.
Hitlerin düşmesinin sebebi şundan kaynaklı pinterestin güncellemelerini yapan geliştirici ekibi genellikle bir güncelleme yaparken onun sonrasında ne olacağını kestiremeyip bozdozlama şekilde güncelleme atıyorlar. Bu yüzden sıralama kaybı ve buglar oluyor. Bu bugları düzeltmeleride 1-2 haftayı buluyor ve genellikle hafta sonları uğraşmıyorlar. Son 2 ay içerisinde bu tarz çok fazla hatanın 1-2 hafta düzelmediğini gördüm örnek vermek gerekirse hesap açarken sorun yaşamak,pano açma kısmının yok olması 1 hafta boyunca pano açmanın kapalı kalması ve en son olarak pinterest sunucularının 2-3 hafta önce down olup yurtdışından birçok ülkeden erişim sağlanamaması. Subdomainleri engellemek isteseler bunu yapabilirler linkin bir çıkıp bir çıkmaması tamamen sistemden kaynaklanan bug. Spam yapılmasına müsade etmelerinin sebebi dünya çapında daha büyüyen bir uygulama olmaya çalışmaları engellemek istesen bugün engeller zaten. Sadece ara ara temizlik yapıp ortamı yumuşatıyorlar

istedikleri büyüme seviyesine geldiğinde zaten spamı temizlerler
spamı yavaştan bitiriyolar zaten hocam eğer özgün görsel yüklenmiyorsa pin to pin spam görsellerin credit i görseli ilk yükleyenlere veriliyor büyük ihtimal yahut ilk düzgün etkileşim alana. pintopin hesaplarınız varsa gizli sekmeden hesabı açın pin e dışardan bakın kendi başlığınızı linkinizi görceksiniz ama pin e tıklayıp içine girdiğinizde başkasına tanımlanmış olcak büyük ihtimal. hit düşüşlerinin temel nedeni bu olabilir. senin yüklediğin pinleri listeliyolar ama o pinlere google dan vs ulaşan pintereste kaydı olmayan kişiler -belki olanlar da- başkasının sitesine yönlendirilecek.
https://www.r10.net/showthread.php?p...post1077372817