furkanture adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görselden link bağlantısı kalktığını yaklaşık 1.5-2 hafta önce bir konuya yazmıştım. Bunun hit düşmesiyle uzaktan yakından bir alakası yok neden mi?
X bir konu hakkında herhangi bir yerde araştırma yaptınız diyelim ve onu görmek istiyorsunuz o içeriğe bir şekilde ulaşmak için gerekirse resmin üzerinden linke tıklamak yerine site ismi kısmına tıklarsınız pinterest kullanıcıları aynı şekilde.
Hitlerin düşmesinin sebebi şundan kaynaklı pinterestin güncellemelerini yapan geliştirici ekibi genellikle bir güncelleme yaparken onun sonrasında ne olacağını kestiremeyip bozdozlama şekilde güncelleme atıyorlar. Bu yüzden sıralama kaybı ve buglar oluyor. Bu bugları düzeltmeleride 1-2 haftayı buluyor ve genellikle hafta sonları uğraşmıyorlar. Son 2 ay içerisinde bu tarz çok fazla hatanın 1-2 hafta düzelmediğini gördüm örnek vermek gerekirse hesap açarken sorun yaşamak,pano açma kısmının yok olması 1 hafta boyunca pano açmanın kapalı kalması ve en son olarak pinterest sunucularının 2-3 hafta önce down olup yurtdışından birçok ülkeden erişim sağlanamaması. Subdomainleri engellemek isteseler bunu yapabilirler linkin bir çıkıp bir çıkmaması tamamen sistemden kaynaklanan bug. Spam yapılmasına müsade etmelerinin sebebi dünya çapında daha büyüyen bir uygulama olmaya çalışmaları engellemek istesen bugün engeller zaten. Sadece ara ara temizlik yapıp ortamı yumuşatıyorlar istedikleri büyüme seviyesine geldiğinde zaten spamı temizlerler
Furkan hocama katılıyorum.