Zaten haritalardaki yorum alanı için konuşulmuyor. Haritada yorum alanına şikayetini yazdıktan sonra bu şikayetin daha çok görünür olması için foruma gelip konu açıp firmanın ismini kullanıp konu ile hiç alakası olmayan insanlara oy kullandırmak için organize ederseniz. Bu insanların içinden konu ile hiç alakası olmayanlar da gidip firmaya zarar vermek için yorum yazarsa. Firmanı markasını haksız şekilde başka bir forumda kullanıp firmayı karalama amaçlı organizasyon kurarsanız. Elbette mahkeme bu durumu ciddiye alır. Haritalardaki yorum alanları mahkemeyi ilgilendirmez. Bir firma ile sorun yaşadığınızda bunu firmayı internetten ifşa edip müşterilerini kaçırarak ticari zarar vermek şeklinde hak arayamazsınız. Hak aramak için gerekli idari ve hukuki yollar vardır. Ama siz hak aramak için zahmete girmem, zahmetsiz olan internetten karalama yolunu seçerim diyorsanız başınız ağrır. Bir adam sizin 10 liranızı çaldığında, ya 10 lira için karakola gidilmez ben bu adamın hırsız olduğunu internetten ilan edeyim de kimse bununla iş yapmasın mı diyorsunuz? O nedenle bir firma ile iş yaptığınızda herhangi mağduriyet oluşursa ifşa etmek yerine idari ya da hukuksal yollar ile şikayet etmelisiniz.
Ben arkadaşın haritalardaki kendi yorumu için yazmıştım hocam. Tabii ki firma ile alakası olmayan kişilere yorum yaptırılması ve 1 yıldız verdirilmesi yanlış. Ben olsam kendi yorumumu kaldırmazdım sadece.