https://www.r10.net/adsense-odemeler...zaferi-25.html
Hocam buradaki dilekçenizde neden davalı kısmında vergi dairesi başkanlığı yazıyor. Yazdıklarınızdan emin misiniz? Sonuçta davayı etkileyen bir husus değil Çorum Belediyesi bile yazsak mahkeme doğru hasmı bulup yollar, davada sıkıntı çıkmaz ama, vergi dairesi başkanlıkları kuruldu kurulalı dilekçeler hep vergi dairesi başkanlıklarına hitaben yazıyoruz. Davalı kısmına vergi dairesi başkanlığı yazıyoruz, vergi dairesi müdürlüğü yazmayız. Bunu Danıştay böyle istemişti. Karıştırdınız galiba başka bir konuyla. Mesela bu karar daha yeni geldi. Bağlı olunan vergi dairesi mithatpaşa vergi dairesi müdürlüğü. Ben mi yanlış yapıyorum diye baktım, son günlerde çıkan bütün Danıştay kararlarında da .... Vergi Dairesi Başkanlığı yazıyor. Vergi Dairesi Müdürlüğü yazmıyor.
Buraya yükleyemedim, sistem hata verdi. Son gelen bir iki mahkeme kararı var. Hepsinde ............... Vergi Dairesi Başkanlığı yazıyor.
T.C.
DANIŞTAY
7. DAİRE
E. 2006/2573
K. 2006/2429
T. 21.9.2006
VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ KURULDUĞU İLLER ( 16.9.2005 Tarihinden Sonra Açılan Davalarda Bu İllerde Vergi Dairesi Müdürlüğünün Taraf Olamayacağı )
VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TARAF EHLİYETİ ( 16.9.2005 Tarihinden Sonra Açılan Davalarda Vergi Dairesi Başkanlığının Kurulduğu İllerde Taraf Olamayacağı )
5345/m.23,24,25
ÖZET : 16.9.2005 tarihinden sonra açılan davalarda, vergi dairesi başkanlığının kurulduğu illerde, vergi dairesi müdürlüğü taraf olamaz.
Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com
Cevabını vermiştim. Benim görüşüm haber vermeden varlık barışından faydalanmanız şeklinde.
Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com
Kimi yerde başkanlık, kimi yerde müdürlük, kimi yerde defterdarlık, kimi yerde ise mal müdürlüğüdür hasım (davalı). Bu benim mesleğimdi Kenan bey hatırlatayım. Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım yok. O başkanlık tavsiye ettiğim dilekçede İstanbul mu yazıyor? Bu arada paylaşımlarımı ilgi ile takip ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Bu arada milattan önceki kararları bırakın. Kendi blog sitem olan
www.vergiyargilamahukuku.com da son model 2020 kararları var. İstifade edebilirsiniz.
teşekkürler hocam başvurucam dediğiniz gibi ama yöntem olayını anlamadım sanırım iki yntem var bi vergi dairesine başvuru diğeride bankalar aracılığıyla
siz direkt vergi dairesine dilekçe verin öyle halledin diyosunuz banka veya internet üzerinden online olarak yapmayın diyosunuz
Banka ile işiniz yok sizinki yurt içi varlık barışı.