alcaym;1077367431
[FONT=Calibri adlı üyeden alıntı:

Hatta ve hatta vergi mahkemesine dava açarken, karşı taraf hanesine "........ vergi dairesi bile yazamıyoruz". Kendilerini mahkemede temsil yetkileri bile yok.
[/FONT]
Vergi dairelerinin temsil yetkisi vardır. İstanbul vergi mahkemelerinde davalı yani hasım taraf her zaman ilçe vergi daireleridir. Vergi Dairesi Başkanlığı’nı hasım yapamazsınız. Ama küçük şehirlerde başkanlıklar davalı taraftır. Bunun temsil yetkisi ile ilgilisi yok. Bu idari işleme nüfuz edebilecek idari birimin tespitiyle ilgilidir. Hatta vergi dairesi teşkilatı olmayan yerlerde mal müdürlükleri dahi hasımdır (davalıdır).
https://www.r10.net/adsense-odemeler...zaferi-25.html

Hocam buradaki dilekçenizde neden davalı kısmında vergi dairesi başkanlığı yazıyor. Yazdıklarınızdan emin misiniz? Sonuçta davayı etkileyen bir husus değil Çorum Belediyesi bile yazsak mahkeme doğru hasmı bulup yollar, davada sıkıntı çıkmaz ama, vergi dairesi başkanlıkları kuruldu kurulalı dilekçeler hep vergi dairesi başkanlıklarına hitaben yazıyoruz. Davalı kısmına vergi dairesi başkanlığı yazıyoruz, vergi dairesi müdürlüğü yazmayız. Bunu Danıştay böyle istemişti. Karıştırdınız galiba başka bir konuyla. Mesela bu karar daha yeni geldi. Bağlı olunan vergi dairesi mithatpaşa vergi dairesi müdürlüğü. Ben mi yanlış yapıyorum diye baktım, son günlerde çıkan bütün Danıştay kararlarında da .... Vergi Dairesi Başkanlığı yazıyor. Vergi Dairesi Müdürlüğü yazmıyor.

Buraya yükleyemedim, sistem hata verdi. Son gelen bir iki mahkeme kararı var. Hepsinde ............... Vergi Dairesi Başkanlığı yazıyor.

T.C.
DANIŞTAY
7. DAİRE
E. 2006/2573
K. 2006/2429
T. 21.9.2006
• VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ KURULDUĞU İLLER ( 16.9.2005 Tarihinden Sonra Açılan Davalarda Bu İllerde Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün Taraf Olamayacağı )
• VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TARAF EHLİYETİ ( 16.9.2005 Tarihinden Sonra Açılan Davalarda Vergi Dairesi Başkanlığının Kurulduğu İllerde Taraf Olamayacağı )
5345/m.23,24,25
ÖZET : 16.9.2005 tarihinden sonra açılan davalarda, vergi dairesi başkanlığının kurulduğu illerde, vergi dairesi müdürlüğü taraf olamaz.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com

masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tüm yazılarınızı okudum güzel bilgiler vermişsiniz ama benim soruma net bir cevap alamadım yada anlayamadım

Ben şimdi müffettişi arayıp "ben varlık barışına başvurucam, daha önce başvurucaktım ama korona nedeniyle başvuramadım bu hafta beyanı vericem" deyip fikrini mi alayım, eğer kabul etmem derse yinede bir danışman aracılığıyla varlık barışına mı başvurayım? Eğer kabul etmem derse varlık barışı defterini tamamen kapatayım mı?

Yoksa hiç müffettişe söylemeden uygun şekilde bir danışman aracılığıyla yine varlık barışına başvurayım, görüşmede de ben varlık barışından yararlanmıştım o yüzden inceleme yapamazsınız mı deyim?

Yani üç seçenek var önümde

- ya hiç varlık barışı işine girmiycem direkt olarak uzlaşma vs olacak.
- Ya müffettişi arayıp varlık barışından yararlanmak istediğimi söyleyip fikir alıcam. onay verirse başvurucam, vermezse başvurmuycam.
-ya da müffettişe hiç söylemeden direkt incelemeye çağırmadan önce bir an evvel varlık barışı işini halledicem.

Lütfen bu sorularımın cevabını verebilir misiniz çok karışık kafam, yazdıklarınız da güzel bilgiler var ama gerçekten kafam çok doldu. Müffettişi ararsam olur başvur kabul ederim deme ihtimali var mı ( forumdan bir arkadaşla konuştum kabul ettirmiş müffettişe)

@alcaym; @kenankenan;
Cevabını vermiştim. Benim görüşüm haber vermeden varlık barışından faydalanmanız şeklinde.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com