Arkadaşlar nesini tartışıyorsunuz ki bu düpedüz kul hakkı başka bir şey değil. Reklam veren adam bu işe para harcıyor ve o da tıklayan herkesten geri dönüş alamayacağını biliyor. Bilmeden tıklamak ayrı, ilgi duyduğu için alışveriş yapmayıp sadece incelemek için tıklayan ayrı, bu ise apayrı bir olay. Zaten her tıklayan o sitede alışveriş yapacak olsa herkes gider Google'a reklam verir.
Örnek vermek gerekirse; geçenlerde laptop bakıyordum o yüzden herhangi bir sitede laptopla alakalı bir reklam gördüğümde tıklayıp fiyatlara vesaire bakıyordum. Belki uygun bir şey görsem satın alacaktım ve o reklamın reklam verene doğrudan katkısı olacaktı. Üstelik adsense tarafına çalışan birçok kişi, reklam yerleşim çalışması yapıyor. Bazı siteler bunu o kadar iyi yapıyor ki ben bile bazen sitede gezinirken istemeden reklamlara tıklayabiliyorum. Hem Google, hem de reklam veren bunu zaten hesaba katıyor; ama sen sitene yalvarırcasına reklama tıklayın dersen ve Google bunun cezasını sana kesmezse reklam veren rapora baktığında verdiği paranın karşılığını aldığını düşünür ya da bayağı kişi geliyormuş diyerek bir sonrakinde daha çok parasını reklama harcar, reklam verenin hakkına girmiş olursun. Üstelik sadece reklam verenin hakkına girilmiş olmuyor. Ben siteme reklamları koyup sırf siteye giren sayısı artsın diye bir tarafımı yırtıp özgün içerik oluştururken adamın biri kalkıp böyle bir mesajla benden fazla kazanıyorsa işte o zaman benim de hakkıma girmiş sayılır.