Hocam selam,
Aydınlatma için teşekkürler. Aşağıdaki configürasyonu 32 müşteri bağlasa firma ortalam yine benim hesap (Aylık 800TL+1000TL+220TL=2020 TL / 32 Müşteri) 63,12 TL'ye geliyor maliyeti.
Bu maliyet içerisinde ilk kurulum (sunucu satın alma vb.), personel, şirket (telefon, ofis, vergi vb.), muhasebe, zaman, bakım'da yok. Kar hiç yok.
İşte bu nasıl oluyor ben anlamıyorum. Geçen sene Esenyurt'da yeni açılan veri merkezinden fiyat aldım kendim 1 sunucu satın alıp koyarsam ne olur diye 450TL demişlerdi mesela senin verdiğin fiyatlar aylık 2020TL'ye geliyor doğrumu anladım?
Şöyle hesaplanabilir.
1 Sunucu maliyeti 11.000TL 256 GB Ram 2xE5-2650v2 4TB SSD
Barındırma maliyeti comnet veri merkezinden hesaplayalım 1 sunucu için alınacak ücret 230TL
/24 Kiralanırsa ip başı 3TL gibi bir rakama gelir.
Sunucunun maliyetini hesaplamanıza gerek yok çünkü bu bir yatırım kazanmak için yatırım yapıyorsunuz.
Ortalama 50TL ile 1 sanal sunucu sattığınızı varsayalım.
50 x 70 = 3.500TL Gelen ücret
Maliyeti ise 50 x 3 = 150 TL İp adresi
230TL Barındırma ücreti.
IBM raid kartları bir dell ya da hp kadar iyi olmadığından ve piyasası düşük olduğundan olabilir. Ürünlerin ekonomik boyutlarına bakarsanız bunu herkes alır biz performans mahiyetinde bahsediyoruz örneğin bir dell r620 2670v2 128 ram 8x bx 500 vs dizseniz 12500 altında çıkmak çok zor. Kabin olarakta ucuz aldığınız yer varsa yan hizmetleri pahalıdır. Ya da amperi pahalıdır. Şuanda netinternet radore taraflarında bu kabimi bu fiyata alamazsınız. Bu da bir örnek. Ama sizinle konuşmak güzeldi

Elinize sunucu düşerde konunuzu görürsek almak isteriz
R630 gelicek yakın zamanda sararız onları