Merhaba ben de bu işlerle ilgilenen birisi olarak bir kaç şey söylemek isterim. Eğer websitenizi -ya da landing page- sadece clickbank ile sınırlandırmazsanız hiç birşey olmaz. Adsense, maxbounty, click2sell, globalwidemedia gibi clickbank dışında yüzlerce kaliteli ürün satıcıları var. İçeriğiniz ciddi anlamda güzel ise, zenginleştirip kullanıcılara sunduğunuz ve sürekli geliştirdiğiniz bir site ile ilgileniyorsanız Google kesinlikle sizi banlamıyor. Şahsen şu an 4 adet web sitemde clickbank da var, adsense de var, diğer networklerin ürünleri de var. Birini almayan diğerini alıyor. Hiç almayan reklamdan kazandırıyor. En önemlisi ise sıralamanız ciddi oranda artıyor. Geçen aydan bu yana 4 sitede toplam 216 kelimede ilk 20 ye girdiğimi görüyorum. Zaten kazandırıyordu daha da iyi oldu. Bu arada siteler 2011-2013-2014 ve 2017 kayıtlı. Bundan 12 yıl önce SEO ya ilk başladığım zamanlarda wiki olan sayfaya çıkamazsın demişlerdi sırf bu yalan yüzünden 2 yıl ertelemek zorunda kalmıştım çok güzel bir niche ürünü. Sonradan öğrendim ki şehir efsanesiymiş. Şimdi ne haber sitesi ne wiki ne başka bişey düzgün çalıştığımız zaman güzel şeyler olduğunu kendim görüyorum.

Google clickbank ürününü nasıl banlıyor önemli olan bu kısım. Eğer ürün satışı, iade oranına çok yakınsa, forumlarda ürünle ilgili kötü yorumlar yapılıyorsa, birden fazla kullanıcı aynı ürüne çok fazla reklam çıkıyorsa -websitesinden değil yönlendirmeden bahsediyorum- , ürünle ilgili Google reklamları şikayet ediliyorsa o zaman Google bu ürünün reklamının yapılmasına engel oluyor.

Elbette Google Ads üzerinden clickbank reklamı verebilirsin güzel kardeşim. Yeter ki yapman gerekenleri bil ve kurallara uy, gerisi kolay

Umarım faydalı olmuşumdur. Hayırlı kazançlar