Hocam yanlış anlamayın ama bence hata "hemde" tamamen sizde. Birine yardımcı olacağınızı söylediyseniz, yardımcı olmalısınız. konuyu basitleştirmek gerekirse. İlkokula yeni başlayan birine derslerinde yardımcı olmamız gerekiyorsa; 2+2=4'dür deriz mesela. 2+2 çok basit bir soru bunun cevabını benden bekleme google'a yaz cevabı orada var diyemeyiz. Siz arkadaş sorularını ilettikten sonra her mesajınızda google'a baksan bunların cevabını bulurdun yazmışsınız sadece. Beni yanlış anlamayın özeleştiri yapmak istiyorum dediğiniz için yazıyorum. aksi halde sizi yargılamak haddime değil. sorular sizi aşar be bunları yapamam dersiniz amenna ama sorular çok basit diyerek vaadinzi yerine getirmemeniz bence hatalı olmuş. ne kadar sıkıcı olursa olsun eğer amacınız yardımcı olmak ise arkadaşın zorluğunu çözmeniz gerekirdi. nacizane...
Hocam değerli yorumunuz için teşekkürler öncelikle. Tabi ki amacım özeleşti yapmak belki konum yanlıştır onu düzeltmem gerekir, cevabım üslubum yanlıştır. Verdiğiniz örnek üzerinden ilerleyebiliriz. Siz eğer 2+2=4 tür derseniz zaten yardımcı olamazsınız ama gelip size 2+2 neden 4'tür derse yardım edebilirsiniz. Bana direkt gelip 5 adet soruyu atmak yerine kod yazması gereken sorularda şunu nasıl yapabilirim nereden başlayabilirim vs yine sıfırdan anlatayım hiç problem değim. Bana açıkcası hiç uğraşmamış,yardımdan ziyade ödevi yaptırıp teslim etmeye çalışıyor gibi geldi.Sizin örneğinizle devam etmek gerekirse 2+2 ne diye hiç uğraşmadan direkt ödev kağıdını vermek gibi.