Sayın değerli hocalarım çok önemli bir soru sormak istiyorum.
Hakkımda inceleme başlatıldı, sadece bir kere telefonla görüşüldü ve bir de 2 kere mail ile görüşüldü. Tutanak vs imzalamadım. Şimdi ben varlık barışını denemek istiyorum ama sorum şu;
- Varlık barışına direk mi başvurmalıyım?
- Ya da müffettişi arayıp durumu uygun dille anlatıp fikrini mi almalıyım. Yani daha önce varlık barışına başvuracaktım ama koronadan vs başvuramadım bu hafta içinde beyanvericem deyip fikrini almak doğru mu?
iki şık arasında kararsız kaldım, kimisi ara sor boşa başvurma diyor kimisi arama direkt önüne gitsin diyor. Aramak bana daha garanti bir yol gibi geldi. Çünkü sonuçta kabul edecek o. Fikrini öğrenmiş olurum kesinlikle kabul etmem derse boşuna başvurmamış olurum. Siz ne diyorsunuz? Benim gibi inceleme gelmiş ama görüşmeye hiç gitmemiş kişiler için tavsiyeniz nedir?
merhaba hocam burada söylediğniz " incelemeleri devam edip KDV + Gelir Vergisi + Vergi Ziyaı cezalarıyla karşı karşıya kalabileceklerini, ilgili kanunun koruyucu hükmünün geçerli olmadığını anlaması olur." kısmı SADECE YURT İÇİ VARLIK BARIŞI için mi geçerli? YOKSA YURT DIŞI varlık barışında da aynı işlemler olur mu? Diyelim varlık barışını kazandık, daha sonra böyle dediğniiz cezalar çıktı bize. E biz buna itirazz edip "ben varlık barışı yaptım bununla vergimi ödedim daha bana ne vergisi çıkarıyorsunuz" diye itiraz edemez miyiz?
sorularıma cevap verebilirseniz çokk sevinirim çok arada kaldım
@kenankenan;
@alcaym;