hocam erkek gibi duruyor ama aniden degisebilir bence tam kesin bilgi icin bir kac ay daha bekleyin... burnundaki etin rengi mavi veya beyaz hatta kirmizida olabiliyor...
Gagasi ile size saldirmasi gayet normal. size tavsiyem dal dari alin, normalde muhabbet kuslari bayilir dal dariya... önce bir kacgün hatta bir hafta sakin birak kafese ve eve alissin, rahat birak yemini suyunu ver ve günde bir kac defa gel kendini kusa göster, konus ilgilendigini göster, bir hafta sonra büyük ihtimalle sana ve eve kafese alisacaktir.Bundan sonra önce hergün zaman buldukca günde iki üc defa kafasi kapisini ac elini kafes kapisina birak , normalde korkacak ama siz tepki vermeyin bir iki gün öyle yapin kus o elin orda olmasinada alisacak, alistiktan sonra elinize dal dari alin kisa olanindan uzun olup uzaktan vermemek icin kisa olsun , dariyi elinizle kusun nekadar yaklasabiliyorsaniz yaklasin ama kafeste saga sola kacirmayin ürker kacarsa tekrar elinize ve dariya alistirmaniz gerekebilir. Uzattiginiz dariyi yemeye basladiginda hegün yapin iyice alistiktan sonra darinin boyutunu iyice kisaltin en sonunda kusunuz elinizden tam olarak yem yemeye alisacak ve sizden kokmayacaktir. daha sonra elinizi kusun gögüs hizasindan biraz asagi ayaklarindan biraz yukari kismina uzatin yani elinizin üstünü cok yavas yapin kus herhangibir korku hissetmedigi zaman ve elinize alismis olacagi icin elinize cikmasi gerek bu ilk denemelerde olmaya bilir, sabirli ve cok asiri olmamak kaydiyla gün icersinde bir kac defa deneye bilirsiniz. ben günde 5 defa felan deniyordum.. ben bu sekilde kendime alistirdim....
Ayrica kafesten disari alistirmak icin kus ac birakin kusun eve geldiginden en az 1 ay sonra yapin bunu kusu 3-4 saat ac birakin yemlige cok az yem birakin ki yemi arasin ama doymasin, sizde kusun iyice ac oldugunu anladiginiz zaman ve kafesin kapisini acik ve siz gidin uzak bir yere oturun kus bi zaman sonra kapidan cikip kafesin üstüne cikacak etrafi kolacan edecek veya direk ucarak kafesin kapisindan cikacak hatta birkac yere carpabilir. kus yaklasik 20 ve 30 dakkika kadar disarda kendi halinde kaldiktan sonra kusun görecegi sekilde kafesteki yemlige yem koyun hatta yemi koyarken ses cikarin ve her yem koydugunuzda ayni sesi cikarin ki kus sese alissin ve sizin yem koydugunu göremese dahi sesden anlasin, ve yine icerisine dal dari birakarak kafese gelmesini zorlaya bilirsiniz...
olurya gelmez ise aksam yapiyorsaniz lambalari kapatin elinizle tutup kafese koyun....
NOT : Unutmayin kus asiri üzülürse ve sitrese girerse hic yem yemez tünek üzerinde sabit durur ve kendini o sekilde öldürür 24 saatten kisa sürede yapiyor bunu...
2 kusum bu sekilde öldü,
1 tanesinin esi öldü, kendisine öldügünü görünce cenesi düsün kus bir anda sustu ve hic yemek yemedi ötmedi sabit birsekilde tünekte durdu ve 5-6 saat sonra yani aksamdan sabaha öldü,
2. kusum ise disisini sattim ama cift olduklarini bilmiyordum erkek yine ayni sekilde bir anda sustu gitti kafese girdi tünekte sabit bi sekilde oturdu kafasini icine cekti hicbirsey yemedi ötmedi yine sabah kalktik baktim ölmüs...
dikkat et cok tatlilar ama cok hassaslar..
hayirli olsu..
dişi hocam bu
burun gagası mavi olursa eğer erkektir pembe gibi olursa eğer dişidir. Sizinki dişi
dişi muhabbet kuşları erkeklere göre biraz daha saldırgandır, zor alışır ve zor uyum sağlar erkek muhabbet kuşlari ise daha ılımlıdır kısa zamanda alişir
Hocam satın aldığım yerdeki erkek dedi ama