Türkçe'de kendinize kavram kargaşası yaratmayın. Yazılım Uzmanı denilen şeyi gözünüzde aşırı büyütmeyin. Bir programlama dili kullanarak belli bir alanda yazılım geliştiren herkes yazılım uzmanıdır. Sonuçta herkes sınıfları, değişkenleri, döngüleri, fonksiyonları, sabitleri kullanıyor. Yazılım Uzmanı olabilmek için illa assembly ile geliştirme yapmak, alt yazılım dillerini kullanabilmek gerekmiyor.

Uzman demek bir alanın tümünün uzmanı demek değildir. Ben de 10 senedir sunucu taraflı php biliyorum. Ama bu bana C syntaxlı tüm dilleri çözebilme imkanı veriyor. İstersem java yazabiliyorum. İstesem 2 haftada masaüstü bir şeyler de geliştirecek kadar C++ da hakimiyet sağlayabilirim.

Yazılım uzmanlığı algoritma geliştirme, sorun çözme, versiyon yönetme, hata ayıklama gibi temel yetenekleri bilen insandır. Yoksa kumanda için atmel mi programlıyorsunuz, uydu için mi program yazıyorsunuz önemli değildir.

İngilizce'de bu işi Software Engineer ve Developer gibi farklı kelimeler kullanarak çözüyorlar. Biz doktor der gibi tek bir uzmanlıkla açıklıyoruz ve yazılım uzmanı diyoruz. Ve yine doktorların ben ortopedistim demesi gibi biri detay sorarsa hangi alanda yazılım uzmanı olduğumuzu söyleyebiliriz.

Çünkü yazılım konusunda hiç bir şey bilmeyen adama ben kullanıcı arayüzü geliştiricisiyim ya da ben wordpress eklenti geliştiricisiyim dediğinde HÖNK diye kalacaktır. Bu forumda sen wordpress geliştiricisi olabilirsin, bir başkası phpci, diğeri phytoncu olabilir. Ama işi bilmeyen insanlar için hepimiz yazılımcı ya da yazılım uzmanıyız.