Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim demek istediğim şuydu "yazılımcı" genel bir tabirdir yani öyle okudum öyle biliyorum zamanında nasıl full stack web developer varken bunlar ön arka ui ux react olarak daha küçük dallara ayrıldıysa yazılımcılık kod yazan kişileri kapsayan bir kavramdır yani bu kadar geniş bir alanın nasıl uzmanı olunuyor ben bunu merak ediyorum. Tabi ki de uzmanlık vardır ama daha html css ile basit bir şeyi yapamayan kişinin profilinde sitesinde xenfork geliştirici wordpress geliştirici yazınca garipsememek elde değil.

Helal olsun işte bundan bahsediyorum bu kadar geniş çaplı bir alanda uzman olmak kolay mıdır? Peki ama nasıl oluyorlar. Onu merak ediyorum. Ben 4 yıldır uğraşıyorum son 1 yıldır iyice üstün düşmüşken kendi alanım da orta düzeye yaklaştım derken insanlar nasıl bu kadar uzmanlaşabiliyor ha bi de bu sıfatları ciddiye alanlar da var bunlar nasıl oluyor merak ediyorum.
Elbette hiç kolay değil. Yazılım dünyası herhangi bir meslek gibi değil ucu bucağı yok.Yarın bir balmışsınız yeni bir yazılım dili oluşturulmuş bir bakmışsınız yeni yaklaşımlar geliştirilmiş bunları sürekli takip etmeniz ve çok hızlı şekilde adapte olmanız gerekiyor.Yazılım uzmanı olmak için kendi çabanız da yeterli olmayacaktır büyük projelerde yer almanız gerekmekte.Ne kadar büyük proje o kadar farklı sorun ne kadar büyük ekip ne kadar çok çalışan kafa o kadar farklı çözüm yolları demek.Bu hem sizi yazılım anlamında geliştirir.Problemlere bakış açınız farklılaşır düz lens kameradan balık gözüne geçmiş gibi olursunuz yani buda sizi uzmanlık yolunda ileriye götürecek bir adımdır. Buna ek olarak her platform hakkında iyi düzeyde bilgi sahibi olmanız gerekiyor karşınıza bir proje geldiğinde onun fizibilite raporunu çıkartabiliyor planlamasını yağabiliyor ve süreçleri yönetebiliyor olmanız gerekiyor.Yazılım kod yazmaktan da ibaret değil yani.Senin kızdığın nokta Html Css öğrenip Php ile script yazan adamın yazılım uzmanıyım dile dolaşması ve bu konuda çok haklısın ama yapacak bir şey yok.Yazılım uzmanı olmak için yapılması gereken çok şey var ve alınabilecel basit bir ünvan değil haketmek epey zor