Yanlış düşünüyorsun. Her konunun uzmanlık alanları kendine göre farklılık gösteriyor. Buna site, uygulama, oyun vesaire de dahil. Çip programlayamayan insan uzman olamaz demek aşırı yanlış bir davranış. Türkiye'de ve R10'da birçok insan gördüm. Basit konuları çözemeyip, imzasında uzman sıfatı taşıyan. Bu tip şeyleri eleştiriyorsan haklısın. Uzmanlık bence kendi dalında ki gelişmeleri takip eden ve bunlara ayak uyduran kişidir. Bu gelişmelere adapte olup, doğru şekilde kullanabiliyorsa uzmandır. Ama gidipte HTM'i biraz, CSS'i biraz öğrenip ben uzmanım denmesi yanlıştır. HTML ve CSS'te de uzman olunabilir. Adama UI verilir ve bunu bire bir uygulayıp, yorumlayabiliyorsa bence uzman sıfatı almalıdır.(Basit UI'lerden bahsetmiyorum.) Site dediğin şeyinde kendince uzmanlık alanları var. Kurumsal sitelerde tabiri caizse "estiren" insanlar var. Onlarda sektörde uzun zaman harcayıp, artık uzmanlık sıfatını hak edebilir. Veya Yemeksepeti gibi tarayıcı üzerinden çalışan uygulamalarda mevcut. Bunların yapıları o kadar büyük ki çip programlamak bu adamlara basit geliyordur. Bu tip faktörler diğer sektörler içinde geçerli.