50 milyon gösterime 500k trafik zor hocam sen onu 50k trafik olarak hesap et. 10 milyon gösterim dediğin şey o kadar abartı bi olay değil. ben günlük 500k gösterim yani aylık düz hesap 15 milyon gösterimle siteye aldığım hit sayısı tekil bazda 300-400 dü. pinlerin kalitesine, içeriğin çekeceği ilgiye, kategoriye, kelimelere her şeye bağlı bu olay. o yüzden youtube mantığı yok burada. youtube da 20k izlenim aldım abd den ortalama 200 lira bırakır gibi bi tahmin yapmak zor yani. %1 tıklanma oranı çok yüksek bi oran kısacası pinterest için. tabi bunlar benim gözlemim.
550k gösterimden benim hesapta alınan tık sayısı burada. 50 milyona oranlarsak da 75k falan ediyor.
Paylaşım için çok teşekürler hocam yaptığım hesabı en sonunda 10 a böldüm zaten gene iyi para bırakıyo yanlışım varsa düzeltin ama 50m gösterim de en kötü %0.001 tık alsam bile yeter. Sizin rakam için şöyle söyleyeyim 75k e ticaret sitesi trafiği(sizinde dediğiniz gibi alakalı bir trafik olursa) en en kötü ihtimalle aylık +3k$ bırakır. Ve bu rakamlar low ticket denen düşük kar marjlı ürünler için böyledir çok basit bir hesapla ve örnekle ; şömine paylaşımları yapacağınız pinlerle(şömine high ticket üründür) 50k hit alsanız 5k hitte 1 ürün satsanız( ki bu rakam inanılmaz düşük bir orandır) ortalama 10 üründen 10k$ a dudak bükersiniz.Sözüm meclisten dışarı ama 10m+ gibi gösterimler bence dediğiniz gibi düşük rakamlar değil özellikle e ticaret ürünleri paylaşımı yapan sayfalar için söylüyorum bu rakamlar muazzam kazanç potansiyeli demek.