Yapabildiğiniz en iyi konuyu düşünün.

Atıyorum web üstündeki dillerde çok iyisiniz, php,python,html,css,javascript vb. dilleri çok iyi biliyorsunuz. Var olan yeteneklerinizi kullanıp, bir süre kafa yorup güzel bir proje geliştirmeye başlayın. Bu projeye her gün birşeyler katın, parada bu süreçte kenarda dursun..

Projenize güvenebileceğiniz, insanlara faydalı olacağını düşündüğünüz bir proje düşünmeye başlayın, sonrasında projeyi hayata geçirmeye başlayın adım adım..

Sonrasında elinizdeki paranın 10/9'unu reklam için kullanın. Tabi alıcı gözüyle projeye baktığınızda bu iş olmuş diyebildikten sonra.

Üstteki tamamen örnekti tabiki, var olan bilginiz atıyorum grafikerlik üstünedir, video hazırlama üstünedir, bu hizmetleri yaptığını belirten bir websitesi oluşturup güzel bir reklam çalışmasıda yapabilirsin.

Hiçbir bilgin yoksa kafanda proje ve sektör oluşturup o işe girişebilirsin; örneğin :

Kafanda oyun yapma planları oluşturdun, oyun motorlarını araştırdın ve misalen Unreal Engine motorunda karar kıldın, motoru iyice araştırıp kullanılan yazılım dilinin C++ Olduğunu öğrendin.
Yola koyulup UE oyun motorunu ve C++ dilini öğrenmeye başladın.

En sonunda o öğrendiklerini değerlendirip güzel bir proje çıkartabilirsin. Eğitime paranın 2/10'unu harcadığını varsayalım, geriye kalan para sende durmuş olacak, birşeyleri öğrenmiş olacaksın ve bu öğrendiklerinle bir proje yaparken bir para harcamayacaksın, en azından mekanikler için. Projenin sonunda projeni gerçekten beğendiysen, ben bu oyunu yayınladığımda oynanır, eğer böyle bir oyun görseydim oynardım diyebiliyorsan, kalan paranla projeni dahada geliştirmeye çalış. Grafikleri için vs.

Sonrasında biraz daha para toplamaya çalışıp tüm paranı reklama harca.. Projene güveniyorsan bu bir risk olmaktan çıkmış oluyor..

Kabul ediyorum, çok uzun bir süreç. Ama uzunluğuna bağlı olarak anlık olarak toparlayacağın bir iş değil, tamamiyle hayatını kurtarabileceğin bir tavsiye.

Yolun açık olsun, herşeyin başlangıcı bir adım atmak.