UzaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Caner taslamani mi referans olarak gösteriyorsunuz.
Peygamber efendimizin hadislerini kabul etmeyen. Kafasına göre yorum yapan bir şahsiyet !!!

Konu farklı bir yere çekilip tartışma ortamı olmasın diye sizin hadis inkarciliğiniz kendinize !!! Ama demeden de duramiyacagim şeyler var.

Hadisi kabul etmiyorum diyen aslında
- eline kuranı almış şunları demiştir...

- Bu kitap Allah sözü ( amenna )
Kafama göre bir din oluşturmak istiyorum ve başlarım okumaya ( mealden ) okurum hoşuma giden yerlerin altını çizer. Gitmeyen yerleride üstünü karalarim...

Hz Muhammed 1440 yıl önce bu ayetler ona gelmişti!!!
O nasıl uygulamıştır umrumda değil demektir. Ve Kur'an ile çelişmektir.
Evvela şu ayeti anlamamazliktan gelirim ;

Ali İmran 19. : Kuşkusuz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki hak tanımazlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah’ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah’ın hesabı çok çabuktur.

İslam Hz Muhammed in bizlere emanet ettiği dindir.

Hadisleri inkar eden peygamberi kabul etmemiş kendi dinini kurmuştur. Durum bundan ibaret.

Sonra şu ayeti de ( Haşr süresi 7. Ayet : Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. ) sanki bu Kuran'da yokmuş gibi insanlara peygamberi unutturmaya kendimi peygamber yerine koymaya çalışırım, kendi fikirlerim önemli çünkü Kur'an akletmezmisiniz diyor. !!! Bahanesi !!!

Rehbersiz, nevigasyonsuz adres tarif edeceksin bak cennet orda diyeceksin ama bir hristiyan veya Yahudi gibi de yasiyacaksin. Durum bundan ibaret.

Hadis inkarciliğiniz size kalsın. Konu bu değil ama yazmadan da duramadim.

Daha detaylı görüşmek isteyen kafasında hadisler ile ilgili problemler olan buyursun her yerde konuşalım.
senin kafa güzel olmuş kardeş, yargılamadığın yaftalamadığın kimse kalmamış işte bunun sebebi de Kuran'ı bir kenara bırakıp Kuran'a ters sözleri bile hadis hadis bu diye baş tacı yapmandan. benim hadis inkarcısı olduğumu da nereden çıkardın, bak yukarıda da söyledim ''Bir sözün hadis yani Hz. Muhammed'in sözü olabilmesi için Kuran süzgecinden geçmelidir.'' yani senin anlayacağım şekilde söyleyeyim, Allah'ın peygamberinin sözü, Kuran'a ters olamaz bitti gitti.. ne ben ne de diğer iftira attığın adamlar hadis inkarcısı değil, kafana birilerinin soktuğu ezber söylemleri boşverip doğrusunu bulmak için, herkesi dinle fikirlerine bak, belki yararına olur. cübbeli gibi bir çok tarikat gibi en azından şirke sürüklemiyorlar binlerce insanı ya da sözde selefiler doğrusu vahhabiler gibi hiç akıl yürütmeden ooo bu hadis şu hadis deyip cihad kavramını bile anlamaktan uzak el-kaideye, işid'e asker yetiştirmiyorlar. bu insanların tek dertleri dinin asıl kaynağı olan Kuran'ı insanlara ulaştırma ve uydurulmuş bir din yerine indirilmiş bir dini öğretmeye çalışıyorlar. haa her fikrine %100 destek veriyorum da değildir, ben ocu bucu şucu olmam, kendi aklımı kullanırım. görüşü doğruysa burada olduğu gibi o kişiyi referans gösteririm. biraz kafa açıp her konuda olduğu gibi dini mevzularda da düşünmek, Allah'ın en çok emrettiği ''akledin, düşünün'' gibi emire uymanı tavsiye ederim ki, doğru olana erişebilesin. insanlara rastgele tanımadan iftira atmanda sana vebal olarak yeter, yapma derim..

https://www.youtube.com/watch?v=-fLAVGsgvYY

https://www.youtube.com/watch?v=D51b1MLla9k

https://www.youtube.com/watch?v=CX3sa-Cl4bw