Örnek yazım hataları: pm at karşim, bana bunu söle, aşada açıklama yaptım, leptop aldım, nabıon, nassın... gibi gibi daha neler var bir bilseniz, Yazımlardan
bir haber ama makale hizmeti veren arkadaşlarımız da var maalesef
Alıntıladığım kısımdaki "bir haber" de yanlış kullanımdır. Doğrusu "bihaber" şeklindedir ve bitişik yazılır. Bi frasça olumsuzluk önekidir. Biçare (çaresiz), bitaraf (tarafsız) gibi kullanımları da vardır. Yani yazım yanlışlarını protesto ettiğiniz 2 paragraflık yazınızda siz de bir hata yapmışsınız.
Forumda yazım yanlışlarının peşine düşemez moderatörler. Moderatörler maaşlı elemanlar değil ve zaten iş yükleri ağır. Bunu üyelerin kendilerinin yapması lazım. Milliyetçilik Türkiye'de hikayedir. En milliyetçi görünenler bile iş dile gelince hiç bir kuralı tanımazlar. Oysa Türk Milletini bir birine bağlayan en önemli güç soy bağı değil dil bağıdır. Diline hassasiyet göstermeyen adamların milliyetlerine hassasiyetleri olamaz. En milliyetçi muhafazakar geçinen kesimin dil konusunda en hassas olmasını beklersiniz. Ama bizde milliyetçilik cehaletle yapılıyor. Biraz entellektüel bir adam aralarında barınamıyor.
Böyle aşırı çocukça ve cahilce yazım yanlışı yapan adamlarla iş yapmam. Boş yapma, duyar kasma diyen sosyal medya ergenlerini ciddiye almam. Problem Türk Devletinin 30 senedir cehaleti yüceltmesinden kaynaklanıyor. Bu "napiosun kardişim" yazan tayfanın liseyi bile bitirememesi lazımdı. Ama devlet bu cahil ordusuna lise diplomasını zorla veriyor. O zaman çok da önemsememek gerekiyor. Hele hele bu forum gibi amacı ticaret ve bilgi paylaşımı olan yerde, biri dandik bir Türkçe ile makale yazarsa adamı engelli listesine atın geçin. 20 yaşına kadar devletin okuma yazma öğretemediği adama moderatörler mi öğretecek yazım kurallarını?