angaralisergio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sanırım kimse birebirde bu likapa ile karşılaşmadıgı için temiz para hesabı yapmış ama öyle bir huyu yok bu şeyin. ben adını farklı biliyordum google da araştırınca bahçemizde iki adet oldugunu gördüm. yani bunu toplamak kadar büyük bir eziyet yok, 1 kiloyu anca 1-2 saatte toplarsınız, muhtemelen en az 5 senelik iki agacımız da verdikleri maks 2 kilodur. yani dag başına ekerseniz bir de çok ucuza toplayacak birilerini bulursanız anca karlı iş oluyor ki seveni çok olmadıgından bi de satabilme durumu var ki yetiştemiyoruz demiş abi orası biraz reklam kokuyor.
Valla hocam adam neyin reklamını yapsın ki? tarladaki tüm ağaçları söküp yerine bundan ekiyorsa ve alıcısı hazırsa tabii ki gayet mantıklı yatırım...

Zaten haberin tamamını detaylı okursanız sizinle aynı şeyleri yazdığını toplamanın meşakkatli olduğunu filan anlatmış ve olmazsa olmaz 2 şart koymuş.

- sanayi bölgesi olmayan verimli topraklar
- bol yağış alan yerler

Bu iki şartı bulmak zor olmasa gerek. Tüm Karadeniz bölgesi bu şartlara uyar gibi. En basiti çay toplamacılıgında bile kazanılan miktarlar ortada...

Bence bu işin olmazsa olmaz tek şartı metropol şehirden tamamen uzaklaşıp köy hayatına yönelmek. Zaten bunu yapmaya kimsenin maçası yemediği için biz sadece okuyup icraate dökemeyen bir çoğunluğuz