Merhabalar,
Dün ve son 1 haftanın sonrasında yapılan güncellemeleri yakından takip eden birisi olarak çıkardığım notları burada paylaşmak istedim.
Öncelikle sizin de dikkatinizi çekmiştir.
Eskiden bir kelime arandığında genelde aynı resimden en az 10 tane gelir ve hepsi de farklı sitelere giderdi.
son 1 haftadır aynı kelimeleri aratıp sonucları bir database'e kaydediyorum.
araya giren ve yeni olarak adlandıracağımız pinler o kadar az ki..
yani pin2pin yapılanları (bence) görsel aramaları aktif edip silmiş olma yada geriye atmış olma ihtimali çok yüksek.
İkinci olarak ;
Eskiden 24 saat geçince yeni indexler ( sıralamalar) gelir ve illaki attığınız pin bir yere yerleşirdi.
Şimdi sıralamalar genel degil konu başlığına göre yapılıyor.
Yani ;
repinler ayrı indexleniyor, yeni atılan pinler ayrı indexleniyor gibi..
bu da tüm sıralama algoritmasında etken oluyor.
Üçüncü olarak;
Yine uzun zamandır mobil datadan takip ettigim kadarı ile "Domain spam score" aktif durumda.
yani bir domain ile alakalı eğer negatif şeyler oluyorsa spam skoru büyüyor. 0.0001 ile başlıyor ve yükseliyor.
özellikle inceledigim bir kaç domain de spam skoru büyüdükten sonra (henüz) düşme görülmedi.
Son olarak da ;
Pinterest lokasyon bazlı güncellemeler yapıyor. ya da sıra ile yapıyor.
Örnek Amerika da yaptığı (vpn ile bağlanarak test yapıldı) indexler ile Türkiye'de yaptığı indexler birbirinden farklı.
ya da farklı zamanlarda index yapılıyor.
bu da hitlere ve görüntülenmelere büyük etki yaratıyor.
Bilgilere güncelleme ;
pin atılış zamanı :
Created : Fri, 12 Jun 2020 12:26:56
ama pin'in aktif olma zamanı
19:50
yani pin'i attığınız an aktif olmuyor, bir tür sıralamaya ya da onaya tabi tutuluyor.
nereden anladınız derseniz, istatistik bölümüne girip o pin'in herhangi bir şekilde klik yada gösterim alıp almadığına baktım.
Eskiden olsa maximum 15 dakika sonra gösterim yada klik istatistik bilgisini görebiliyordum.
(kendim başka bir hesapla linke klikleyerek doğruluyordum )
bir tür sıralamaya yada algoritmaya tabi tutulduğu kesin.
Not;
bunlar şahsi olarak gözlemlerimden oluşan bilgilerdir.