irade olmasa bile ilaç sigarayı bıraktıırıyor.
ilaç çok etkili. 19 sene içtim. son üç yıldır ikinci paketi de yarılıyordum bir günde 1.5paket içiyordum. gerçek bir nikotin bağımlısıydım. bilinçsizce sabah kalkar kalkmaz sigara içenlerden değildim. aldığım zevki artırmak için iyi bir kahvaltı yapar öncesinde tatlı yerdim ki nikotinin verdiği hazzı tüm hücrelerimde hissedeyim diye. saat 10 gibi peş peşe iki sigara içer ayakta duramaz hale gelirdim. işte böyle bir adam ben sigarayı bu ilaçla bıraktım. eşim zorla aldı geldi onu kırmamak için sabah akşam içiyordum ilacı 12. günü sigarayı bırakma günü olarak kabul ettim ama ben daha 6. günde kendiliğimden sigara içme isteğim kalmadı. iki ay kullandım üçncü aya gerek kalmadı 2 sene hiç canım çekmedi ama gereksiz bir akrabam yüzünden tek tek derken yine başladım. sonraiki sene içtim sonra ilacı devlet hastanesi sigara bırakma servisine giderek aldım. tabi hemen vermediler seminerler tetkikler falan sonra aile toplum sağlığı merkezinden gidip aldım. 4-5 senedir içmiyorum. arada canım çekiyor ama soğuk bir maden suyu ya da güzel bir su bu isteğimi alıp götürüyor.
kısaca ilaç sigarayı %100 bıraktırıyor ama ay ya da bir yıl sonra sen içmeye başlarsan ilacın yapabilecğei birşey yok bu aşamada.
öncelikle beyindeki hücrelerden bir kısmı nikjotini alıyor. aldıkça büyüyor bu hücreler ve büyüdükçe daha çok nikotin istiyorlar. o yüzden ergenken günde 3 dal içen rahatlayan adam 30 yaşına geldiğinde iki sigara arası 10 dakikaya düşüyor yine rahatlayamıyor. elindeki sigara bitmedne biraz kalacağı sigarasızlığın sıkıntısını yaşamayabaşlıyor. o yüzden nikotin bantları ya da diğer tüm ilaçlar vücuda nikotin vererek bıraktırmaya çalışıyor ama nikotin bağımlılığı bitmiyorki o yüzden işe yaramaz. bu ilaç beyinde sigaraya alışmış hücreleri sarıyor onlara nikotin ulaşmasını engelliyor ve yeni hücrelerin de nikotini almasını engelliyor.
Dumansız günler dilerim çok güzel anlatmışsınız.