Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O yapılan yoruma katılıyorum hocam. Mesela şu sıra Üsküdar'dan Başakşehir'e taşınacak birisi olarak ev fiyatlarını takip ediyordum 3 aydır. Başakşehir'de Şehir hastanesi yapıldı diye zaten artan fiyatlar kredi ile birlikte %30 kadar artışa sebep oldu hem kiralıkta hem satılıkta. Üsküdar'da merkezi bir yerde 150 m2 3+1 eve 2000 tl kira veren birisi olarak aynı şartlardaki bir ev Başakşehir'de 5-6 ay önce normalde 2500 tl civarı iken şuan 3500 tl'ye bulamıyorsunuz neredeyse. Ve emlakçılar o kadar yüzsüz ki ev sahiplerini sürekli uyarıyorlar eviniz şöyle değerlendi böyle değerlendi diye. İçerisinde kiracı olan ev sahiplerine bile kirayı arttırmaya çalışıyorlar. Biz şansımıza 4+1 190 m2 evi 3500 liraya emlakçı olmadan direkt sahibinden bulduk ilan sitelerinde olmayan bir evi. Eğer ilan sitelerinden baksak aynı ev için kira en az 4500 tl civarı. Satılık değeri ise 1m 200 bin tl civarı. Yani aslında bu piyasayı arttıranlar asıl olarak emlakçılardır diye düşünüyorum tıpkı araba fiyatlarını şişiren galericiler ve al satçılar gibi. Sonumuz hayrolsun...
Amin hocam amin.