Polemik yaratılacak bir durum yok ortada zaten, bilgi ve iddia karşı karşıya.

Sizin iddianız çok büyük yani asla bu kanıtların işe yaramadığını söylüyorsunuz. 'Bazı durumlarda' evet işe yaramayabilir ama genel anlamda gayet yeterli bir delildir. Daha az önce DELİLLER kısmına "mesaj çıktıları" yazılmış bir iddianame ile muhatap oldum.

Yani dediğim gibi, ender durumlarda belki işe yaramayabilir ancak bunun Siber Suçlarla Mücadele birimlerinde tespit edilme usulleri var. Mesajı gönderen kişi ile ilgili HTS kayıtları, mesajın hangi IMEI numaralı telefondan gönderildiği, alındığı, bu HTS kayıtlarında mesajın hangi il ve hangi ilçeden hangi baz istasyonundan sinyal aldığına kadar yazabiliyor. Yani suçun durumuna, delillerin gücüne veya güçsüzlüğüne göre mesaj kayıtları detaylandırılabilir ve net şekilde somut delil niteliği taşır.
Sizin bu doIandırıcılar keyif için yapıyorlar o zaman bu işi?
Para istiyor, başkasının hesabını veriyor. Paranın yattığı hesapta da para aylarca kuzu gibi bekliyor, kimse o paraya dokunmuyor, sonra soruşturma devam ederken hesap sahibi tespit ediliyor ifadesi alınıyor. Adam da diyor ki "aa benim hesabıma para gelmiş, haberim yok."
Yani bu kadar üstüne gitmezdim bu konunun ama gerçekten mantık dışı konuşmalar olunca, istemsizce dahil oldum.
1-) Mağdurun Emniyet Müdürlüğü'ne veya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etmesinden sonra paranın yattığı banka hesabının tespit edilmesi, banka ile yazışma yapılacağı için 'çok olağanüstü haller, katalog suçlar vb. dışında' en az 10 gün.
2-) Banka hesabının kime ait olduğunun tespit edilmesinin ardından, eğer şahıs müracaat edilen Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu il / ilçede oturmuyorsa dosyanın otomatikman savcılığa intikal ettirilmesi en az 7 - 10 gün.
3-) Savcılık tarafından vatandaşın bulunduğu yargı çevresinde ki adliyeye talimat yazılarak ifadesinin alınmasının istenmesi ve bu şahsın ifade verme süreci en az 10 gün.
Verdiğim süreler nüfus kalabalık şehirlerde çok daha uzun sürer de minimum düzeyde tuttum. Yani en az 1 ay boyunca bu para
'yanlışlıkla' gönderilen kişinin banka hesabında duracak, doIandırıcı bundan tasarruf etmeyecek, paranın gittiği kişi de 1 ay boyunca hiç banka hesabını kullanmayacak falan bunlar
hayatın olağan akışına aykırı durumlar. Velev ki pasif, adamın hiç kullanmadığı bir hesap, o zaman da doIandırıcının 1-2 ay parayı almaması saçmalığı ile karşılaşıyoruz.
Kaldı ki; hala Emniyet Müdürlüğü veya Cumhuriyet Başsavcılığı gibi bir kuruma müracaat etmek yerine burada
bu adamı yakalayalım, tuzağa düşürelim diye ısrarcı olunmasını da anlamış değilim. Gidin resmi bir merciye müracaat edin, sonuçta suçtan zarar görmüş biri var bizzat başvursun ve süreç başlasın. Ajan veya dedektif değiliz ki adama tuzak kurup yakalayalım. Bu tarz macera içeren kurgular ile farkında olmadan suça bile karışabilirsiniz. Benim naçizane tavsiyem, gidin ilgili birimlere müracaat edin.
500 kişi savcılıga verdi sikayetvar dan yorumları okusanız demek istedigimi anlayacaksınız.
aynen dedigim gibi göndereni tanımıyorum siteyi de ilkdefa duydum kim paraları benim hesabıma yönlendiriyor bilgim yok diyor ve ceza almıyor. bilgi net.
bu neden le sahte chat ekranından para isteyenin hesap sahibi oldugunu kanıtlayacak birşey yapmalıyızki sistem çöksün
Öncelikle geçmiş olsun.Bu kara düzende kendi kendini yormandan ziyade onun sistemi üzerinden ona zarar vererek hareket edebilirsin en fazla.
Google reklamlarına saldırı düzenleyebilirsin. En azından biraz faturası kabarır.
Biraz sosyal mühendislik yaparsın vs ama yani uğraşına değer mi 🤔
Zaman paradan daha değerli hocam, kanunen çözüme ulaşamadıysan başının ağrıyacağıyla kalırsın.
adam rahat
Başka biriymiş gibi tekrar konuştum;
Bu seferde:
IBAN: TR51 0006 4000 0013 3910 1089 57
EMRE AYKUT
İŞ BANKASI
HırsızBu Hesabada Havale-EFT Yapabilirsiniz Diyor
05466140132
şöyle bir numara verdi ama ne çıkar bilmiyorum
numara sahte fake
join.chat sitesi üzerinden ücret karşılıgı acılıyor
Bu yazdığınıza yanıt olarak WhatsApp da sistem bahsettiğiniz şekilde gerçekleşmiyor. Siber suçların IMEI ye WhatsApp kayıtlarından ulaşması imkansız. WhatsApp mesajları saklamaz şifrelenerek gönderilir ve ardından WhatsApp DB sinden tamamen silinir (Güvenlik açısından) yani bahsettiğiniz gibi baz istasyonu hts kayıtları vs hiç biri ulaşılamayacak bilgilerdir. Ki şöyle bir durumda var kişinin kullandığı numara da sahte. +90 olsa belki hattın kimin adına olduğu tespit edilerek bulunur fakat +1 numarayı bulmak imkansızdır. Siber suçlar bile bu konuda yetersiz. İçinde bulunmadığınız sürece kesin olarak savunmayın. Instagram Twitter Facebook gibi platformlardan ip kayıtlarını almak da öyle kolay değildir. Süreç en az 1-1.5 aydır ve kesin olarak ip alınacağı da belirsizdir. Ancak isimden hareket edilir ve tespit edilir.
Whatsapda kullanılan numara sahte fake yani dogrulanmamış yani öylebir numara yok hiç olmamış.
az bir ücret karşılıgında join.chat sitesinden fake whatsap acılıyor
Polemik yaratılacak bir durum yok ortada zaten, bilgi ve iddia karşı karşıya.

Sizin iddianız çok büyük yani asla bu kanıtların işe yaramadığını söylüyorsunuz. 'Bazı durumlarda' evet işe yaramayabilir ama genel anlamda gayet yeterli bir delildir. Daha az önce DELİLLER kısmına "mesaj çıktıları" yazılmış bir iddianame ile muhatap oldum.

Yani dediğim gibi, ender durumlarda belki işe yaramayabilir ancak bunun Siber Suçlarla Mücadele birimlerinde tespit edilme usulleri var. Mesajı gönderen kişi ile ilgili HTS kayıtları, mesajın hangi IMEI numaralı telefondan gönderildiği, alındığı, bu HTS kayıtlarında mesajın hangi il ve hangi ilçeden hangi baz istasyonundan sinyal aldığına kadar yazabiliyor. Yani suçun durumuna, delillerin gücüne veya güçsüzlüğüne göre mesaj kayıtları detaylandırılabilir ve net şekilde somut delil niteliği taşır.
Sizin bu doIandırıcılar keyif için yapıyorlar o zaman bu işi?
Para istiyor, başkasının hesabını veriyor. Paranın yattığı hesapta da para aylarca kuzu gibi bekliyor, kimse o paraya dokunmuyor, sonra soruşturma devam ederken hesap sahibi tespit ediliyor ifadesi alınıyor. Adam da diyor ki "aa benim hesabıma para gelmiş, haberim yok."
Yani bu kadar üstüne gitmezdim bu konunun ama gerçekten mantık dışı konuşmalar olunca, istemsizce dahil oldum.
1-) Mağdurun Emniyet Müdürlüğü'ne veya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etmesinden sonra paranın yattığı banka hesabının tespit edilmesi, banka ile yazışma yapılacağı için 'çok olağanüstü haller, katalog suçlar vb. dışında' en az 10 gün.
2-) Banka hesabının kime ait olduğunun tespit edilmesinin ardından, eğer şahıs müracaat edilen Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu il / ilçede oturmuyorsa dosyanın otomatikman savcılığa intikal ettirilmesi en az 7 - 10 gün.
3-) Savcılık tarafından vatandaşın bulunduğu yargı çevresinde ki adliyeye talimat yazılarak ifadesinin alınmasının istenmesi ve bu şahsın ifade verme süreci en az 10 gün.
Verdiğim süreler nüfus kalabalık şehirlerde çok daha uzun sürer de minimum düzeyde tuttum. Yani en az 1 ay boyunca bu para
'yanlışlıkla' gönderilen kişinin banka hesabında duracak, doIandırıcı bundan tasarruf etmeyecek, paranın gittiği kişi de 1 ay boyunca hiç banka hesabını kullanmayacak falan bunlar
hayatın olağan akışına aykırı durumlar. Velev ki pasif, adamın hiç kullanmadığı bir hesap, o zaman da doIandırıcının 1-2 ay parayı almaması saçmalığı ile karşılaşıyoruz.
Kaldı ki; hala Emniyet Müdürlüğü veya Cumhuriyet Başsavcılığı gibi bir kuruma müracaat etmek yerine burada
bu adamı yakalayalım, tuzağa düşürelim diye ısrarcı olunmasını da anlamış değilim. Gidin resmi bir merciye müracaat edin, sonuçta suçtan zarar görmüş biri var bizzat başvursun ve süreç başlasın. Ajan veya dedektif değiliz ki adama tuzak kurup yakalayalım. Bu tarz macera içeren kurgular ile farkında olmadan suça bile karışabilirsiniz. Benim naçizane tavsiyem, gidin ilgili birimlere müracaat edin.
keske sizin dediginiz gibi işlese süreç
arkadaşlar bu kişiyi yakalamanın tek yolu karşımızdaki kişinin hesap sahibi oldugunu dogrulamamız yada tuzaga düşürmemiz lazım aksi durumda hep aynı senaryo ile serbest kalıyorlar.
------------------------
Senaryo basit, Diyelim Emre Aykut a bireysel yada mahkeme kararı ile ulaştık
adam diyorki evet hesabıma xxx den para gelmiş ben o adamı tanımam etmem, isterseniz parasını geride göndereyim benim kimsenin parasına ihtiyacım yok
ve bahsettiginiz siteyide tanımam etmem ben kimseye benim hesabıma para yatırında demedim. diyor ve serbest kalıyor.
çünkü hesap numarası veren ve parayı isteyen insanın ne IP sine ulasabiliyoruz neden gerçek bir telefon numarasına yada sesli konusmaya.
adam sadece
https://join.chat/ -
https://crisp.chat/ siteleri üzerinden almış oldugu destek sistemiyle iletişim kuruyor.
bu sitelerde yabancı site oldugu için defalarca sikayet maili attım kazıyan yok çünkü adamlar aldıgı paraya bakıyor. muhattap yok.
şimdi umarım işleyişi biraz daha anlatabilmişimdir.
Özetlersek:
1- Numaralar Fake
2- Site Fake
3. Kredi Kartıyla satış yok
4. Gercek telefon numarası yok ve sesli konusma yapmıyorlar
5.
https://join.chat/ -
https://crisp.chat/ bu iki site üzerinden fake hesaplarla iletişim kuruyorlar.
6. hesabına para yatırılan kişiler. illaki işbirlikçi ama ben site üzerinden kimseye hesap numaramı vermedim verenide tanımıyorum diyor.
7. hesap numaralarını dagıtan kişinin IP adresini vs. hiç bir bilgiye erişemedigimiz için adamı yakalayamıyoruz.
--------------------------
birde bu bilgilere eriştim sikayetvar sitesinden aynı siteden bu isimlerle dolandırılmışlar tek hesap yada tek isim yok.
isimler net kesin gercek hesap numarası isimleri ama numaralar yine fake olabilir.
Kadir göktuğ ceritli
Onur aktaş
Emre Aykut
Emre Çatalkaya
Ekrem Oğuz
0536 423 96 39
0552 723 59 39
0546 614 01 32
0534 710 60 79
En son sikayetvar sitesinden bu bilgiyi aldim
Senaryo hep ayni
Bir yeni çete üyesi daha