Bahsettiğiniz şekilde 'benim hesabıma tanımadığım kişilerden para gelmiş' deyip sıyrılma olayı öyle pek mümkün değil. Görüşme detaylarına ilişkin çıktıları, görüşülen telefon bilgilerini, web sitesi / instagram hesabı vb. bilgilerini sunduktan sonra, bunun bir sürü süreci var. Mağdur, iddiasını delillendirmek zorundadır. Kolay değil yani öyle gideyim ifade vereyim, valla ben değilim bilmiyorum diyeyim, serbest kalayım.

Velev ki öyle bir şey olsa bile dosya kapanmaz, gerçekten mağdur olan hesap sahipleri hakkında ek takipsizlik kararı verilir, soruşturma devam eder.
O zaman şöyle bir örnek vereyim;
Ahmet savcılığa gidip "motosikletim çalındı" diyerek suç duyurusunda bulunur. İfadesinde de; "bu motosiklet ile bir hırsızlık, kaza, cinayet, vb. gibi bir suç işlenirse ben olmadığım bilinsin diye bu şikayeti yapıyorum." der. 1 hafta sonra giyer kar maskesini, biner motoruna, bir hırsızlık yapar. Ondan sonra Ahmet'i bulurlar, bu motor senin derler, o da "valla ben 1 hafta önce ifade vermiştim, benim motorum çalındı, ben ne bileyim kim yaptı" der. Savcılık Ahmet'e "haklısın ya, sen şikayetçi olmuştun zaten evet, tamam serbestsin" der.
Tabi bu sadece filmlerde olur.