Eness0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende aynı şekilde direk şahıs şirketini açtım . En kötü 1 sene devlet sigortamı felan karşılıyor . 75 Bin TL Net Kar'a kadar gelir vergisi yok (3 Sene Toplamda 225Bin TL yapıyor) .
Sundukları imkanlar iyi yani . Yaptığım iş Yurt dışı olduğu için KDV de yok . Kısacası şuan ne KDV nede Gelir vergisi veriyorum (75 Bin TL net karı daha geçemedim) ,
ve yasal yollardan olan bi işlem bu . Tek yapılması gereken aylık 300Tl masrafı olan şahıs şirketinizi kurmak .
LevorMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Küçük bir ilçede olduğum içi isterseniz vergi dairesi müdürü ile görüşüp yardımcı olmak isterim, tanıdik kendisi tabi işinize yararsa

@Eness0; En güzeli hocam. Bu ay daha 500 liralık satış bile yapamadım ama insanın kafası rahat oluyor. Ben şahsen 3 sene önce de öyle gelirim olsaydı hiç düşünmeden bu işlemi yapardım.
yıllardır buralarda googledan gelen paralar çift taraflı vergi anlaşması dahilinde olur zaten bu paranın vergisi irlandada ödeniyor denildi.
yurt dışından gelen paraya vergi mi olurmuş bir ülkeye dolar getiriyoruz denildi.
ne devlet ne resmi kurumlar net bir açıklama net kurallar koymadı
halada yok. kimine göre kdv ödeyeceksin kimine göre kdv den muafsın kimi diyor tüm kaznacından vergilendirilirsin kimisi kazancının %50 gider sayılır.
vergi müfettişi bile admob u hayatında ilk defa benden duydu.
yani bu işin müfettişi bile hala mevzuya konuya hakim değilken vergiyi ödeyeceksin denilen taraf neye göre mükellef olacakda vergi verecek.
yakın tarihe kadar youtuber nedir kimse bilmezdi.
enes baturlar bilmem kimler milletin gözüne soka soka sonunda yarayı kaşımasaydı ne milletin nede devletin umrunda bile değildik.

o günde bu kdr kazansaydın ben vergi mükellefi olurdum diye bişey yok.
bugün bağkur + muhasebeci ücreti + stopaj + damga pulu vergisi bunların toplamı bile aylık 1500 tl yapıyor? ayda 500-1000 kazanan adam mükellef olupta her ay üstüne para bulup buluşturup bunlarımı ödeyecek?
daha kdv sini gelir vergisini hesaplamadık bile ortalama %40 da oraya gidiyor.

Eness0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
29 ve altı için geçerli . Yaptığım yorum olurda 29 yaş ve altında biri görürse yararım olur diye attım . Korkulan kadar zor bi işlem deyil .
Bütün işlemleri Müşavirim yaptı evden bile çıkmadım desem yeridir şahıs şirketini açarken . Hiç kazanç sağlamasam bile 1 senelik(aylık 300tl) masrafı köşeye koydum .
En kötü 1 sene sigortam ödenir . Kesinlikle 29 yaş altı olan arkadaşlara öneririm .
bu iş de saçma bana kalırsa 29 yaş sınırı ne dir mantığı ne acaba?
30 yaşında 35 yaşında youtuber olunmaz mı webmasterlık 29 dan sonra risklimi bir kısmı muaf tutmak mantıksız yaş sınırı olmadan herkesi kayıt altına alsalar herkese bu imkanı en azından 1 yıllığına sunsalar mükellef olmayan kalmaz.