hdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim a,b yılları için vergi incelemesi başlamıştı. başladıktan sonra varlık barışından faydalandım ve a,b yılları değil şu ana kadar ki bütün yılları dahil ederek başvurdum ve tahakkuk eden vergiyi ödedim. müfettişe de durumu bildirdim o da varlık barışından faydanlandığımı gördüğünü süreçle ilgili ilerleyen günlerde dönüş yapacağını bildirdi bu kısım beklemede. Birde şimdi c yılı için başka bir müfettişten bilgi isteme tebligatı aldım.
şimdi bir iki sorum olacak;
1- bu ikinci tebligat için müfettişe gittiğimde inceleme başlama tutanağını imzalamalı mıyım yoksa itiraz mı etmeliyim ?
2- zaten bir inceleme başlamışken neden başka bir müfettiş c yılı içinde inceleme istiyor ben anlayamadım.

bu ikinci durum için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ?

şimdiden teşekkür ederim.
Ona da varlık barışı belgelerinizi iletin. Müfettişler kabul ediyor ama RDK'dan (rapor değerlendirme kurulundan) olumsuz dönüşler olabilir. Vergi yargısı ile tüm vergi ve cezaları kaldırma ihtimaliniz daha fazla. Ama incelemeyi kapatacağını (vergi ve ceza önermeyeceğini) söyleyen müfettişler de var.

Her zaman dediğim gibi varlık barışı çok çok önemli bir koz ama mutlak koruma sağlamayabilir. Bunun amacı gerek vergi idaresi, gerek teftiş makamı gerekse de yargı mercilerinin aynı yasayı farklı yorumlamalarıdır. Ancak şuana kadar vergi idaresinin yaklaşımı beklentilerimizden daha olumlu. Vergi idaresinin olumlu düşündüğü bir konuda vergi mahkemesi olumsuz düşünmez.