Ortada bir dol@ndırıcılık da yok.
Bu forumdaki dol@ndırıcılık kavramı ile hukuktaki dol@ndırıcılık kavramı aynı değil.
Bu forumda dol@ndırıcılık denilen şeylerin çoğu alacak verecek ticari problem aslında.
Ticari problemleriniz için cimere yazıyorsunuz. Cimer kişilerin kurumlar ile yaşadıkları problemleri için var.
Çünkü kurumlar kişileri ciddiye almayabiliyor ama Cumhurbaşkanlığı hesap sordu mu paşa paşa yanıt veriyor.
Alacak verecek meseleleriniz için icra daireleri mevcut.
Adamı savcılığa verdiğinizde de takipsizlik kararı çıkabilir.
Sizin adama karşı alacak davası açmanız lazım. 400 lira verdik geri ödenmesini istiyoruz diye.
Yoksa siz adam 400 liramızı aldı scripti teslim etmedi dediğinizde o adam dol@ndırıcı olmaz.
Dol@ndırıcılık gibi ceza hukukunu ilgilndiren suçlarda kastı ispat etmeniz lazım.
Yoksa adam parayı aldım scripti yazarken bana hakaret etti ben de o yüzden scripti de teslim etmedim görüşmedim der. 400 lirayı geri öderim der, savcının odasından elini kolunu sallaya sallaya çıkar.
"Yoksa adam parayı aldım scripti yazarken bana hakaret etti ben de o yüzden scripti de teslim etmedim görüşmedim der. 400 lirayı geri öderim der, savcının odasından elini kolunu sallaya sallaya çıkar."
Linkte açık açık do-landırdığını söylüyor + whatsapp'da mesajlarda duruyor yani evet kanıt olmasaydı elini kolunu sallayıp çıkardı. Ve bu iş nitelikli dol-andırcılığa giriyor hocam

alacak verecek meselesi bu değil. Ücret karşılığında bir ürün alıyorum ama teslimatı olmuyor? Ürünün fiziki olması önemli değil ki..