Herkesin youtube ile edindiği fakat birçok kişinin bilmediği tecrübeleri vardır.

Bu tecrübeleri bazı insanlar paylaşmaz belki ama bir kısmı tecrübelerini aktarmak isterler.

Bu yazı altına kendi edindiğiniz ufak bilgileri paylaşırsanız eminim ben de dahil birçok insan için çok faydalı olacaktır.
Şimdiden teşekkür ederim

Ayrıca KENDİ YAZDIĞIM ÜCRETSİZ YOUTUBE EĞİTİM PDF DOSYASINA Bu Konudan Ulaşabilirsiniz.

KutlayUSTA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Youtube'da kaliteli içerik tutmaz.
sivas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıklamaya başlığa uygun 3 etiket gir
Kapak Resimlerine 25-40 harflik açıklamalar yaz
Deli gibi etiket girme 7 etiketle 1. sırada olanlar var önemli olan etiket, başlık, açıklama uyumu fazladan etiket yukarı çıkarmaz aksine aşağı çeker
Wertomy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ozgun olmak lazim. Ama ozgun olmayi bilmeyen bir, yari spam diye bir sey uydurmus spam tayfa var. Internetten goruntu, video bulup, bunlari birlestiriyor, sonra kendi kendini, e ben o kadar emek harcadim diyor. slayt yaparak, alta kendi sesini ekleyerek yine ozgun zanneden kisiler var. Baska bir ornek de, oyun kanallari. Koseye facecam koyarak, atiyorum gta helikopter bolumu, bu bolumu oynadigi zaman tekrarlanan icerige girince yine, uff sari dolar ne yaa, diye yakinan tayfa var.
Hadi bunlari gectim, kamerada sirf kendisi var, bir seyler anlatmis, ancak anlattigi icerik youtube'da 10bin cesitli video var. Almis hazir makaleyi, direkt okumus, bu da olmaz. Kendinden bir seyler katmasi lazim.
Baska ornek de, etiket ve baslik meselesi. Sen git sucuklu yumurta nasil yapilir diye video cektin diyelim, ama basliga direkt bunu yazma. Git mesela, "enfes lezzette sucuklu yumurtayi nasil yaptim" yaz mesela. Etiketlere de, lezzetli yumurta tarifi, sucuklu yumurta farkli, sucukla ne yapilir tarzi etiket gir. Alakasiz etiket, aciklama ve baslik olmasin, farkli olsun otekilerden.
Bu etiketlere, baska kanal ismini yazma, bu etiketlere eglence yazma, bu etiketlere oktay usta tarifleri yazma. Bu kadar.
mtyproduksiyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kamera karşısına geçip özgün bir video üretin,
en profesyonel şekilde kurgu/montaj yapın,
youtube'a yüklerken tüm teknik detayları olması gerektiği gibi girin,
Google ads üzerinden reklamını başlatın,
Haftada en az 1 video olacak şekilde 1 yıl devam edin,
Youtube algoritmasının karşısına çıkmadığınız sürece 1 adım ileri gidemezsiniz.
İçerik ne kadar mükemmel olursa olsun, insanların karşısına çıkmıyorsa, onların haberi yoksa izlenemezsiniz.
Bu bir anlamda pozitif bir şey hala şansınız var devam edebilirsiniz fakat sabırlı ve iyi gelirli olmanız şart.