Sitenin zaten bir baskasi tarafindan hacklenmedigi ve sizjn tarafinizdan yazildigi anlasacagi icin boyle bir duruma girip hakliyken haksiz duruma dusmeyin neyse onu anlatin

tarkan79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, konunun çok detayına girmeyeceğim ama mevzu şöyle oldu. 4 yıl kadar önce bir takım do*****rıcı kişilerin sosyal medya üzerinden millete kendi sahibi olmadıkları şeyleri satmaya çalıştıklarını gördüm. Tabi bana da rahat battı kim bu dolandırıcılar diye bir araştırayım dedim, ilgili alan adı tescili yapan kişiyi ve bu işte birlikte olduğu bu işin pazarlamasını yapan 2-3 kişiyi daha tespit ettim. O dönemde pek kullanmadığım bir blogum vardı orada anonim bir yazı yazarak bu do*****rıcı tespit ettiğim kişilerin isimleriyle birlikte paylaştım. Sonra tabi siteyle de ilgilenmediğim için kendi kendine kapandı gitti blogum, yazdığım makaleye ulaşamıyorum şimdi ve adamlar şikayet etmişler polis konuyla ilgili ifadeye çağırdı.

Tamamen insanları dolandırılmamaları için uyarmak ve bu kişilerin bu tip işlere bir daha kalkışmaması için ifşa ettiğim anonim bir makaleydi. Şimdi ben gidip bu adamlar dolandırıcılığa kalkışmıştı insanları uyarmak istedim desem belki de suçu kabullenmiş olacağım(eğer mahkeme ifade özgürlüğü saymazsa). Kişileri tanımıyorum, husumetim yoktur, site hacklenmiş herhalde zaten ilgilenmiyordum desem nasıl olur acaba? Bu durumda tavsiyeleriniz ne olur? Robin Hood'luğumuz tuttu kendi başımıza iş açtık, yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler.
Bulunduğum şirket üzerinden yola çıkarak söylüyorum ve bunu bizim gibi şirketlerinde yapma zorunluluğu olduğunu biliyorum talep edildiği taktirde... İşin inceliğine girmek istersek ki konu hukuksal bir süreç olduğu için bu istenecektir yalan söylediğiniz taktirde bünyemize bağlı tüm kullanıcıların geçmişe yönelik tüm değiişken sinyallerinden turunda arıza kayıtları ip değişiklikleri mac adresleri her şeyi mevcut ve söylediğim gibi talep edildiği taktirde biz ve bizim gibi kurumlar bunu vermek zorunda.. Buna istinaden bence neyse onu anlatınki bunlara gerek kalmasın