abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fiyatından dolayı alamıyorsan ben alayım almadıysan?

Şikayet konusu ise fiyat artmasa bile artırırlar çünkü sebepli sebepsiz her şeyin fiyatı artınca aldığımız şeylerde fiyat artışı olunca sattığın şeyin de fiyatını yükseltiyorsun dengeyi sağlamak için yapılabilir fırsatçılıkta olabilir. Yalnız şöyle bir şey dikkatimi çekiyor, herkes kendi ürününe zam yapıyor ama hiç düşünmüyor ki aldığı ürünlere de zam yapılacak değişen bir şey olmayacak veya oluyor mu nasıl oluyor bilmiyorum. Tabi böyle olması mantıklı diyenler olacaktır ama sonuçta sistemde eksiklikler tutarsızlıklar dikkat çekiyor.
Hocam enflasyon ben zam yapmazsan başkası zam yapmaz şeklinde düşmez. Enflasyonun nedeni devletin ekonomi politikaları. Memurun işçinin şansı yok. Onları devlet resmen dol@ndırıyor. Hükümet başkanını kendi atadığı istatistik kurumuna uyduruk bir enflasyon hesabı yaptırıyor. Bu dandik hesaba göre Türkiye'de enflasyon %12 çıkıyor. Sonra işçiye memura bu enflasyona göre zam veriyor. Aynı Devlet harçları, vergileri, cezaları %22,5 arttırıyor. Çünkü aslında gerçek enflasyon %20-25. Fiyatlarını %20-25 arttırmayan adamlar fakirleşir. Fiyatını hiç arttırmazsan %25 fakirleşirsin. Fiyatını %10 arttırırsan %15 fakirleşirsin. O yüzden kendi fiyatını belirleme şansı olanlar fiyatlarını arttırırlar. Kendi fiyatını belirleme imkanı olmayanlar da verilen maaş ile fakirleşerek geçinmeye çalışırlar. Konuda bir arkadaş yazmış kazalı araca sıfırından çok fiyat çekenler var. Bunda ne sorun var. Fiyatları alıcı değil satıcı belirler. Eğer kimse kazalı araç pert araç satın almasa kimse kazalı araçları tamir ettirip satma işine girmez. Adam aracın sıfırından çok para istiyor diyenler aynı aracın 3 sene önce satıldığı para ile kıyaslıyorlar. Bir arabanın sıfırını alabilmek 100 bine bayisine gidip alıp çıkmak mümkün olsa kim aynı aracın ikinci eline 105 bin lira verir? Bu hesapları yapanlar saçma sapan hesap yapıyorlar. Bir ürünün ikinci elinin sıfırından daha pahalı olabilmesinin tek yolu sıfırına ulaşılamıyor olmasıdır. Sıfırına ulaşamıyorsan da o ürünün sıfır fiyatı kağıt üzerinde bir saçmalıktır.