akaya560 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar ben geçende yazmıştım. Vergi dairesinde görüşmediğim adam kalmadı. Şuan vergi incelemesindeyim. Bütün burokratlar sen vergi barışı yapamazsın. Yapsan dahi incelemen düşmez ilerleyen yıllarda incelenmeyeceğinin garantiside yok ödediğinle kalırsın dediler. Öyle olsa esnaf kdv gelir vergisi ödemez varlık barışı yapar dedi. Yani kime inanacağımı şaşırdım. Varlık barışı yapan bir allahın kulu varsa belge paylaşsın şu konu aydınlansın.
Yurtiçine daha önce getirdiğiniz varlıklar için varlık barışı yapabilirsiniz. Her ne kadar size engel çıkarmaya çalışsalar da bunda bir engel yok. Engelleri konu sahibinin yönlendirmeleriyle çözebilirsiniz. Ama varlık barışının "geriye dönük inceleme yapılamaz" hükmü yurtiçi varlıkların beyan edilmesinde geçerli değildir. Yani varlık barışından beyan verip %1 ödeseniz dahi inceleme devam eder. Bunu konunun başlarında anlattım ancak kendini bu işin uzmanı ilan edenler idrakten uzak oldukları için bu yönteme insanları yönlendirmeye devam ettiler. Varlık barışı yapmasına rağmen incelemeye girenler şanslı değillerse hepsinin incelemesi devam eder ve varlık barışından beyanda bulundukları gelirler için ayrıca (Gelir vergisi + KDV) + 1 Kat Vergi Ziyaı cezası tarh edilir.