10 yıl içtim ben de günde en az 1 paket içerdim.5-10 kez denedim aynı psikolojik sorunları pişmanlıkları yaşadım kızdım kendime vs.. 1 buçuk yıl önce ÇAT DİYE bıraktım çok şükür..
Hiçbir ilaç ya da psikolojik destek almadım. Herkeste işe yararmı bilmem ama ÇÖZÜMÜ ŞU ŞEKİLDE GELİŞTİRDİM;

-Bırakma denemelerimde farkettim ki ; bu sigara bağımlılığı tam olarak aşk gibi kara sevda gibi birşey.. Psikolojik alt yapısı tamamen bununla örütüşüyordu.
-E hepimiz tecrübe etmişizdir ki bu psikolojik yanılgılar SADECE ZAMANLA iyileşen düzelen şeyler.
-Bunu farkedince sigarayı bırakınca başıma gelecek psikolojik daralmaları kahrolmaları göze aldım.Nasılsa zamanla geçeceğini bilerek..
-Önce 6 saat sonra 6 gün sonra 6 ay ve 6 yıl diye kademeli hedef koydum kendime dayan dedim..
-Gerçekten de öyle oldu ayrılık acısının faturası büyüktü..ilk aylar ağır yoksunluk ,terkedilmişlik ,hayattan tat alamama ,öfke, bitmişlik duyguları yaşadım..
-Geceleri kabuslar ani uyanmalar yaşadım.. Eşim destek oldu beni hep sakinleştirdi. E ben de inat ettim tabi ölesiye sigara içmek isteyen diğer yanıma ANLAŞMA YOK GEBER dedim.
-Ağır bronşit oldum 1 haftada iyileşti.Çok balgam attım..
-6. aydan sonra beni terketti kötü duygular içmeyeceğimi anladı..Yine de nadiren geldi yokladı yüz vermedim..
-1 yıl sonunda tamamen bıraktı artık eski sevgili misali hissiz oldum sigaraya karşı.. tanıyamadım yabancılaştım

Sigarayı bırakırken bırakma faturasını ödemeye göze alacaksınız.Nefsinizi avutmaya ya da oyalamaya çalışırsanız sizi kandırır.
Bırakın feryat figan etsin ölürken çok bağırıyor yakanızı yırtıyor.. ama zamanla feryatlar içinde ölüyor.

-Ha birde balkondan bir anda attım elimdeki sigarayı sonra gittim dolu sigara paketimi musluğun altına tutup çöpe attım..Hanıma da çakmakları topla evden hiç görmek istemiyorum dedim..Bir bırakma ritüeli daha iyi oluyor galiba söz vermiş gibi

Bırakmak isteyen arkadaşlar için tecrübelerimi paylaşmak istedim.Darısı başınıza şu an çok rahatım çok şükür iyki bırakmışım yediğimden gezdiğimden tat alıyorum