birileri sizi islam sandığınız yanlış inançlarınızla kandırıyor. islam babanın dini değildir. toplumdaki örf adet genelenkler islam değildir. islam bizim hocaların tekelinde değildir. hele hele lüks yaşam sürerken millete fakirliği öven şeyhlerin anlattığı şey islam değildir. islamın şartı çok basittir. 5 tanedir. onları yaparsan gerisi teferruattır. onları yapmıyorsan zaten gerisi senin için boş işle iştigaldir. günmüüzde sadece türkiyede değil tüm islam ülkelerindeki alimler iran dahil banka kredisiyle bir ev almayı mübah sayıyor. kurumsal bankacılkla kişisel tefeciliği bir tutmuyorlar. onları da bir kenara koy herşeyi yaptınız mükemmel bir müslümansınız tek sorun ev kredisine çektiğiniz kredi mi mesele oldu ? bence kendiniz çok yanlış yoldasınız bari diğer insanların beynini bulamayın.
Çok yanlış bir bilgilendirme. Ayrıca katılım bankalarıyla almak caiz.Karılım bankaları evi sizin yerinixe alıo size taksitle satıyor. Yani ticrat var ortada. İslamın esası şarrı 5 eveto zaman 6666 ayet niye geldi ve o kadar hüküm var bunlardan biriside faiz ile ilgili ayet.
Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allahtan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allaha kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.(Bakaranç suresi 275)