Faiz derken kredi çekip alınan ev mi haram? En nefret ettiğim konu...
Herkes fetva veriyor maşallah herkes hacı hoca memlekette..
İlk önce devlet seni teşvik ediyor evini al diye düşük oranlı ev kredisi veriyor. Şimdi sen devlet milletini harama mı zorluyor diyorsun?
İnsanlar bir maaşla nasıl ev alabilir sence? Kredi çekip yıllarca ödüyor anca alıyor , diğer türlü kenara 2k koyup anca 40yıl sonra ev alır bu süre boyunca verdiği boşa giden kira parası nolacak?
Daha yazacak çok örnek ve detay var ama şuan çok müsait değilim.
Son olarak faizin haram olduğu konu BANA göre tefecilik mevzusu. Haksız kazanç sağlayıp bunu yersen haramdır.
Bankadan belli bir oranla faizle kar payı oranıyla vs adı her ne haltsa onla ihtiyacın olan evi de arabayıda alman on neresi haram.. sonuçta banka ticari bir işletme. Nasıl aldığın bir malı adam üzerine karını koyup satıyora esnaf, banka da onlarca insan çalıştırıyor demi ve ticari bir yer.. gerçi banka da çalışan da haram yiyor sana göre!!... Devam etmiyorum..!
Ohhhh kendine göre fetva vermişsin. Kardeşim sana tavsiyem bu konu hakkında fetvasını araştırmandır. EVET KREDİ ÇEKİP ÖDENEN PARA HARAM diyorum. Konu hakkında'da istediğin fetva kuruluşlarından link verebilirim. Senin konudan nefret etmen fetvayı değiştirmez. Bu devlet eliylede yapılsa haram bireysel olsada haram. Sana göre bana göresi yok bu işin. Nacizane tavsiyem konu hakkında detaylı araştırma yapman. Konuyu ne kadar çok dallandırıp budaklanrımaya müsait milletiz.