Tartaros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sarımsaklı ve çamlık taraflarında 3-4 adet ev buldum alternatif olarak. hepside plaja denize yürüme mesafesinde. fiyatlarda gerçekten çok uygun. Örnek 1 temmuz 5 temmuz 700 ila 800 tl arasında evler.
O konuda okeyiz, ama gezecek yer kısmında sıkıntım var. Araçla gitmeyeceğim, o yüzden sarımsaklı tarafında kiraladık desek, nereleri gezebiliriz ? neleri görebiliriz ? ayrıca tekne turları varmış . mesela çanakkaleye giden turlar varmış, yada gezi turları bunlar mevcut mu ?
Tekne turları hemen hemen yerde var. Özellikle Ayvalık Adaları'nı gezen tura katılmanızı şiddetle tavsiye ederim. Akvaryum koyu denilen yerde demirleyip deniz molası veriyor. Mükemmel bir deneyim. Türkiye'nin en berrak sularından biri, belki en berrağıdır. Yukarıdan burası 1 metre anca vardır dediğim yer, daldığımda 5-6 metre derin olduğunu görünce hayran kaldım. Ancak yine belirteyim burasının suyu ekstra soğuk. Daha sonra gemi Cunda adasına demirliyor, 2 saat boyunca adayı gezebilirsiniz.

Sarımsaklı'ya yakın Badavut plajı var. Deniz planınızın bir gününü orada geçirin. Sarımsaklı'ya nazaran daha berrak bir denizi var.
Eğer ben denize Akçay'da girmek değil doğa,şelale,koy, görmek istiyorum derseniz körfezin merkezi Akçay'dan ev tutun. Çünkü hem kuzeye (Altınoluk,Assos,Güre,Zeus,Küçükkuyu) hemde güneye (Ören,Gömeç,Ayvalık,Cunda,Sarımsaklı) yakın. Yani tam ortası.