Misafir; hocam ben konu sahibi ile görüşme sağladım normalde konuyu okuyunca bende yazılım firması olarak işin içinde olduğum için firmaya hak verdim seni tanımam etmem r10'da üyelgiin varmiydi yokmuydu bilmem konu sahibinide tanımıyorum 3. bir kişi olarak yazdim ve konu sahibi ile biraz konuştuk ettik işin detayını öğrenince bende üzüldüm. İlk etapta firmaya hak verdim çünkü ufak tefek detaylar önemsizdir kişide bilgisi olmayınca aydınlatmak istedim.
Ama kişi ile görüşme yaptigim zaman biraz sohbet ettiğimizde işin detaylarını alınca açıkçası üzüldüm, neden üzüldün derseniz siz projeye 1 ay içinde tamamlarım demişsiniz ve şubat ayında proje başlamış şuan haziran ayındayız ve projede gözle görülür hatalar v.b durumlar var ha bana bir söz düşmez sadece ilk postumu yenilemek istedim taraf olmak istemem kimsenini tarafındada değilim sözlerimi yanliş anlamayın..
Ben konu sahibi ile görüştüğüm zaman kendisine de söyledim iyide olsa kötü de olsa ortada bir emek var cüzi miktar bile olsa bir emek parası ödenmeli dedim ha normalde ödemeyebilirdide ve sizde birşey talep edemezdiniz çünkü 1 aylik proje 4 ay uzuyorsa zaten kişi iptal hakkını doğal olarak isteyebilridi ve para da ödemeyebilirdi sizde kendinizi kişişinin yerine koyun ve düşünün ama ortada bir emek var oyüzden bende o şekilde telkinlerimi sağladım ve miktar konusundada anlaşmişsiniz zaten
bence olay tatlılık ile çözülmüş olduğunu düşünüyorum konu sahibi bizim işlerimizi bilmiyor saygıdeğer bir abimiz bence sohbeti v.s hoş birisi başka birisi olsaydı dediğim gibi proje geçiktiği için ödeme yapmasa bile haklı olurdu ki çoğu bizim gibi firma olan yazilim şirketleri sözleşmelerimizde bile bu durumu yaziyoruz proje geçikirse veya bizlik sebeplerden ötürü devam edilemeyecek pozisyonlarda para iadesi olur diye ki bu kişinin 4 ayı kaybolmuş oldu en büyük zararı aslında kendisi görmüş oluyor bi yönden bakılınca.. Kişinin projeden vazgeçme nedeni zaten tasarımsal şeyler değil tasarımı kendiside çok beğenmiş onda problem yok ama sürekli gelen hatalar v.b durumlar olduğu için projeden soğumuş açıkçası
konuyu biraz uzattım ama dediğim gibi ilk postumda konu içeriğini bilmediğim için taraf olmuş gibi görünebilir bu sebepten ötürü bu yazıyı yaziyorum