Ya kardeşim Ayasofya'nın karşısında Sultanahmet camii yok mu? İbadete açık değil mi? Hadi açık açık söyleyin. Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcı dövmek. Sizin amacınız namaz kılmak falan değil siyasi nispet yapmak. Dini inancı zayıf bir adam olarak ben de bazen bu Yunanistan'dan gelen tepkilere gıcık oluyorum. Benim egemenliğimdeki bir yapıyı dedeleri inşa etti diye laf söyleyebileceklerini, İstanbul hakkında beyanat verebileceğini zanneden zavallı Rum siyasetçiler var. Ama siyasetçilerin hepsi tüm ülkelerde ahlaksızdır. Yunanistan'da konuşan siyasetçi de kendi ülkesindeki sorunların üzerini örtmek için Türkiye'yi öne sürüyor. Beceriksiz yönetimini ve sorunların üzerini kapatmak için Rum siyasetçiler son zamanlarda sürekli Türkiye ile çatışma ve dış politik gerginliklerden prim yapmaya çalışıyorlar.

Yunanistan'da iç politikadaki basiretsizliğini dış politikadaki gerginlikle gizlemeye çalışan dümbeleklerin yaptığı ortaya bizim siyasetçiler de rövaşataya kalkıyorlar. Ülkede ekonomi sallantıda. Merkez Bankasının rezervleri erimiş. İflas etmek, işten adam çıkarmak yasaklanmış, ödenemeyen batık krediler yeniden yapılandırılıp sanki batık değilmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Böyle bir zamanda Yunanistan'ın açtığı orta bizim siyasetçiler için de boş kaleye gol atmak haline geliyor. Ver vatandaşa ayasofya cami mi olsun müze mi olsun tartışmasını. Millet işsizliği, sefaleti, batan şirketleri, ödenemeyen kredileri unutup vatan millet sakarya diye herşeyi unutup namaza dursun.