WPServis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Türkiye’deki camilerin yaklaşık yüzde 67’sini doğrudan yöre halkının, yüzde 13’ünü derneklerin, yüzde 11’ini şahısların, yüzde 2’sini kamu kurum ve kuruluşlarının, yüzde 1’ini çeşitli vakıfların yaptırdığını, geri kalanların yaptıranının belli olmadığı...

Türkiye genelindeki 80 bin caminin ısıtma, aydınlatma, su, temizlik, demirbaş eşya, bakım ve benzeri diğer giderlerin finansmanı konusunda da bilgiler veren Onay, dernek ve vakıf gibi tüzel kişiliğe sahip herhangi bir kuruluş olmaksızın, giderleri doğrudan cemaat tarafından karşılanan camilerin oranının yüzde 78, giderleri cami derneklerince karşılanan camilerin oranının yüzde 15, giderleri vakıflar tarafından karşılanan camilerin oranının ise yüzde 1 olduğunu ifade etti."

Giderlerden bunları mı kastediyorsunuz? Yine söylüyorum dolmayan caminin suçlusu sizsiniz, benim ve tüm Müslümanlar.
Peki o zaman şöyle bir sorun ortaya çıkıyor anladığım kadarıyla büyük kısmı devlet harici kurum,kuruluş ve cemaat tarafından karşılanıyor eee o zaman demezler mi Diyanet bu kadar bütçeyi ne yapıyor diye? Türkiye'de bilindiği üzere en fazla ödeneği alan ve ödeneği yetmediği için sürekli ek ödenek isteyen bir kurumdur Diyanet. Ayasofya konusuna gelecek olursak da bu tür meseleler dış ilişkilerde pamuk ipliğine bağlıdır sırf milletin gazını alıp da siyasi rant sağlamak için dış ülkelerle olan ilişkileri iyice çıkmaza sokmak ne kadar mantıklı bilemedim. Görüşünüze saygım var tabi umarım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur.