ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana da bu sizin söyledikleriniz garip geliyor. Benim evimin ortalama 3-4 KM çevresinde ortalama büyüklükte 4 tane cami var mescit demiyorum bakın bildiğiniz cami ve bayram namazları ve Cuma harici dolu olduğunu da hiç görmedim. Her caminin yapımına harcanan paralar malum şimdi sırf bakın biz Müslüman ülkeyiz en müslüman biziz bizim kadar bu işlere bütçe ayıran (Diyanet'in harcadığı ödenekler ortada iken) diyebilmek için cami yapmak yerine daha mantıklı harcamalar yapılsa ne bileyim ihtiyaç sahiplerine adil bir şekilde yardım yapılsa yeni işyerleri ve fabrikalar açılıp istihdam yaratılsa ve çalışanların ailelerinden hayır duaları alınsa boş kalacak camiye harcanacak paradan daha hayırlı bir şey yapılmış olmaz mı? Allah affetsin namaz kılmıyorum ama kılacak olsam evimin etrafındaki 4 camiye de yürüyerek gidebilirim soldaki cami olmasa sağdakine giderim illa giderim yani birine. Caminin açıldıktan sonraki giderlerini de dahil etmedim dikkat ederseniz.
"Türkiye’deki camilerin yaklaşık yüzde 67’sini doğrudan yöre halkının, yüzde 13’ünü derneklerin, yüzde 11’ini şahısların, yüzde 2’sini kamu kurum ve kuruluşlarının, yüzde 1’ini çeşitli vakıfların yaptırdığını, geri kalanların yaptıranının belli olmadığı...

Türkiye genelindeki 80 bin caminin ısıtma, aydınlatma, su, temizlik, demirbaş eşya, bakım ve benzeri diğer giderlerin finansmanı konusunda da bilgiler veren Onay, dernek ve vakıf gibi tüzel kişiliğe sahip herhangi bir kuruluş olmaksızın, giderleri doğrudan cemaat tarafından karşılanan camilerin oranının yüzde 78, giderleri cami derneklerince karşılanan camilerin oranının yüzde 15, giderleri vakıflar tarafından karşılanan camilerin oranının ise yüzde 1 olduğunu ifade etti."

Giderlerden bunları mı kastediyorsunuz? Yine söylüyorum dolmayan caminin suçlusu sizsiniz, benim ve tüm Müslümanlar.