arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
r10daki kardeşlerim, burası bir aile olduğunu düşündüğümden yazıyorum. Hayatta şükredecek çok şey olduğunun farkındayım ve hergün şükrediyorum.

yıllardır pek dert etmem böle şeyleri hep ilerde olur derdim. düşürdüm bugün eve gelirken.

millet 1. evi aldı 2. evi aldı. 1 arabayı aldı, yanına hanıma araba aldı. şimdi herkes hobi evi arıyor kimi aldı.

bizim daha başımızı sokacak bi evimizyok hala kiradayız. morelim bozuldu çok ne bilim. hani düğün borcu, tüp bebek tedavisi ev alamadık. şimdi millete bakıyorum onlar otobanda gidiyor biz hala patikadayız.

ne bilim bizimde bir evimiz olurmu ne dersiniz?
Ekonomi cok iyi diyorlar. Siz neden nasiplenemediniz ?

SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikler önemli, her şeye sahip olamıyorsunuz bu hayatta. Düğün, çocuk evlilik demeden önce kenara para atıp borçlanıp eve girecektiniz. Kiraya düştünüz mü buradan çıkmak zor oluyor. Kredi ödemek yerine millete kira ödüyor bir çok evli çift. Kira dediğin şey boşa atılan çöpe giden para, şu an devlet ayda 1000 lira ödemeye 100 bin lira veriyor. Kenarda da paran varsa kira öder gibi bir ev alabiliyorsun... Benim ailem sürekli oraya buraya burun kıvırdı tam 25 yıl kirada kaldık. Kiraya verilen paraya 4 daire alırdık.
Destekliyorum sizi...Millet hala kapitalist sistemde yaşadığının farkında değil. Evlilik, düğün, çocuk derdinde..

Ilk derdiniz para ve onun sayesinde elde edeceğiniz güc ve özgürlük olsun. Paradan kastım, milyonlar değil. Ele avuca, millete muhtac olmucak para. Düğün yapma kardeşim, ufak evde yaşa, restorantlara gitme...40 yaşından sonra yaşarsın özgürce...Önce bir güc kazan. Evini al, borclarını yok et.

Anne babalarınız yolundan gitmeyin, agır vahşi bi kapitalizm var