09.06.2020

Selamlar herkese,

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Ben yoğun iş temposunda SAP dünyasında çalışan bir Bilgisayar Mühendisiyim. Yaklaşık lise zamanlarımdan beri forumu takip ediyorum( 2006 - 2007 ). Programlamaya ve web dünyasına merakımda o zamanlarda başladı. Bir çok dilde kendimi geliştirdim ve nihayetinde istediğim mesleği edindim. Şimdi gelelim konuya 'Zaten sektördesin neden böyle bir işle uğraşıyorsun?' diyen arkadaşlar olabilir.

Bir çok konu hakkında bilgi ararken hep hintliler karşıma çıkıyor taa ki Jr olduğum dönemden bu yana. Bu ABAP ya da JAVA öğrendiğim dönemlerden bu yana süre geldi. Hep içimde bir ukteydi kendime ait öğrendiğim bilgileri yayınlayabilceğim bir bloğum olmaması. Malum koronadan dolayı yaklaşık 3 aydır evden çalışıyorum ve şirketin aldığı kararla yaz sonuna kadar bu süreç uzadı. Zaten çokça işte yok artık başlamanın zamanı diye düşündüm. Tecrübelerimi aktaracağım ve zaman zaman java python ya da js ile geliştirdiğim şeyleri dağıtacağım ingilizce bir blog sitesi kurmaya karar verdim. Bu forum dizimin de beni buna her zaman teşvik edeceğini düşünüyorum. Bakalım sadece kendi tecrübelerimi paylaşarak "Adsense" abi bize neler verecek Sonuçta amaç özgün olmak ve herkesin kendi tecrübelerinden daha özgün birşey yoktur diye düşünüyorum.

İş yoğunluğuna göre hafta içi olmadı her hafta sonu mutlaka bir güncelleme yapacağım. Yapacağım güncellemeler genelde "ne yaptım?" , "ne ekledim?", "ne oldu?" sorularına cevaplar olacak. Eğer alabilirsek Adsense kazançları ile ilgili görsellerde paylaşacağım. Sizler de zaman zaman görüş önerilerinizi paylaşmaktan lütfen çekinmeyin amaç yüksek kazanç değil hobi olduğunuda özellikle belirteyim

Bugün ne yaptım?
-Domain satın aldım. (portföyümde bayaca var ama herşey sıfır km olsun dedim )
-Yoluma Wordpress ile devam edeceğim! ( bence bu işin anahtarı bu )
-Adsense de düşündüğüm için ona uygun bir tema aldım.
-Kurulumlar hazır artık başlayabiliriz.

Dip not : Sitemde ilk başvuruyu 15-20 makale aralığına ulaştığımda yapacağım. ( sanırım bir 20 günü bulabilir )

17.06.2020

Neredeyse 1 haftadır foruma yazmıyorum işlerin yoğunluğundan dolayı. Kısaca bu 1 haftada mesaiden arda kalan zamanda neler yaptım?

-Seo için plugin kurulumu ve ayarlamalarını yaptım.
-3 adet yaklaşık 200kelimelik eğitim içeriği hazırladım.
-6 adet de sektörden bir takım haberler adı altında makale hazırladım ve yayınladım.
-Toplamda 9 makalem oldu.
-Sitem için telegram ve slack adresleri oluşturdum. Belki ileride bir topluluk yaratabilirim.
-Sosyal medya hesapları oluşturdum fakat vaktim olmadığı için şuanlık ilgilenemeyeceğim kanaatına vardım.
-Sitemde bir kaç örümceğe rastladım

Hafta sonu tekrar görüşmek üzere.