kenankenan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bana göre sizin yaptığınız iş google a danışmanlık, aracılık, pazarlama işi değildir. Bu mantıken bile çok hatalı bir düşüncedir. Çünkü Google gibi dev bir firmanın Türkiye'deki çok çok küçük, hatta mini sayılabilecek bir firma ile danışmanlık, aracılık, pazarlama anlaşması yapması çok mantıksızdır. Google gibi bir firmanın danışmana, aracıya, pazarlamacıya ihtiyacı olmaz. Firma, parayı verir, web sitesini satın alır veya kiralar. Dediğiniz gibi olsa bile arada bir anlaşma, sözleşme olması gerekir. Google ın size bu firma benim Tr deki aracımdır, danışmanımdır gibi bir şey vermesi gerekir. Zaten yolda yürüseniz, ben Google İreland'ın Türkiye temsilcisiyim deseniz, karakola müracaat etseniz, oradakiler "tabi tabi ben de genel müdürüyüm" deyip sizi doğrudan Akıl Hastanesine yollarlar. :-) Fakat bildiğim kadarıyla öyle bir resmi anlaşmanız bulunmuyor. Sizin google a yaptığınız hizmet teslimi farklı bir iş, google ile Tr de reklam veren firmanın yaptığı anlaşma farklı bir iş.

+

BU KONUDA BİR DİLEKÇE HAZIRLADIM. ANKARA'DAKİ HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU'NA YARIN SABAHTAN YOLLAYACAĞIM. EN AZINDAN ORADAKİ İNSANLAR İNŞALLAH OLAYI DAHA İYİ İNCELERLER, BELKİ MÜDAHALE EDERLER, FAYDASI OLABİLİR. BURADA GELİŞMELERİ YAZARIM. HER ŞEY PARA DEĞİL. BU MÜESSESENİN İKRAMI.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com
Google ile bizim sözleşmemiz zaten var biz "yayıncı" olarak geçiyoruz sözleşmede. Bahsedilen danışmanlık, seyahat acenteliği vb. gibi örnekler yurtdışına yapılan hizmetlerin vergisel boyutunu anlamak ve bakış açımızı genişletmek için örnek olarak kullanıldı. Ayrıca mahkemede kendimizi savunurken "karakoldakiler bizi akıl hastanesine gönderir diye KDV kesmedik" diyemeyiz. Zira zamanında vergi dairesine gidip benim adsense kazancım var ne yapmalıyım diyenlere vergi dairesi "adsense nedir onun vergisi mi olur?" diye geri gönderdi, sonrasını hepimiz biliyoruz.

Onun dışında dilekçe için teşekkür ederiz umarım bir faydası dokunur.