Arkadaşlar son günlerde karşıma dünya düzdür gibisinden şeyler çıkmaya başladı
biraz araştırmalarım sonucu rahman 33.(Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) bir güç olmadıkça geçemezsiniz.) gözüme çarptı
ve biraz daha araştırdım daha sonrasında buzulların ve rusyanın araştırmaları abd hükümetinin yayınlamış olduğu uzay görüntüleri derken
sanırım büyük bir oyunun içerisindeyiz heleki cebrail a.s peygamberimize miraç gecesi soğuk ve karanlık bir yerde insana benzeyen sadece erkekden oluşan bir topluluğu islama davet ettiği rivayet edilmiş gibi gibi daha nice şeyler
siz neler düşünüyorsunuz düşünmeliyiz uyanmalıyız beyin fırtınası yapalım dedim benim şahsi fikrim tekralamak gerekirse büyük bir oyun içerisinde ve dünya sanırım yuvarlak değil büyük güçler sahte mehdi sahte virüsler ile insanların algılarını değiştirip lider olma yolunda gibi
Dünya geoittir. Kurana saygı duyuyorum ama inanmıyorum. İnsanların yazdığını düşünüyorum.
Hocam konuyu kutsal kitap boyutuna çekitğiniz için yorum yapmak istedim. Sadece islamda değil, tüm musevi inançların kutsal kitaplarında bir çok hatalar mevcuttur. Örneğin;
"Necm(53)/45,46. Şüphesiz O iki eşi, erkeği ve dişiyi, (rahme) atıldığında az
bir sudan (meniden) yaratmıştır.
Tarık(86)/5,6,7. Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın.
Fışkırıp çıkan bir sudan yaratıldı.
Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar."
Bilimsel açıklaması ise şu şekilde: "Tıp biliminde erkek üreme hücresi olan spermin testislerde üretildiği bilinmektedir. Bel ile kaburga kemikleri arasından denerek eğer böbreklerden bahsedilmişse böbreklerden çıkan sadece idrardır. Zaten bel ile kaburga kemikleri arasından sperm üretilmez. Ve sperm insana dönüşmez; dönüşüme (bölünmeye) başlayıp insan haline gelen annedeki döllenmiş yumurtadır. Canlılarda sperm genetik materyalini aktararak sadece dölleyici görevi görür. Ayrıca günümüzde spermsiz yumurta döllenmesi yapılabildiği gibi doğada lezbiyen **** sonrasında spermsiz üreyen bir kırbaç kuyruklu çöl kertenkelesi türü de bulunmaktadır. (Kesin olmayan bir bilgiye göre; Orta Çağda bazı yerlerde tohumun toprağa atılınca çimlenmesi gibi spermin de, tohuma benzer olarak, rahme atıldığında gelişip bebeğe dönüştüğü sanılırmış) "
arkadaşlar çeşitli dünya görüşlerine sahip olabilirsiniz, İslam'a ya da farklı bir şeye inanabilirsiniz hepsine saygı duyarım. insanlara bir şeyi empoze etmeye veya zorlamaya kimsenin hakkı yoktur. benimde böyle bir amacım asla olmaz. herkes özgürce istediğine inanır ama diğer inanlara da herkes saygı duymak zorunda. özetle alıntıladım ama size şöyle böyle demek için değil, eğer Kuran'ı referans göstererek bir şeyi açıklayacaksanız. bunu lütfen biraz araştırıp yapın, ahmet meali böyle çevirdi diye Kuran bunu söylemiyordur veya ali öyle anladı diye Kuran bunu söylemiş demek hatalı olur. çünkü bir kelimenin birden çok anlamı vardır ve çeviri yapılırken öncesi sonraki ayetlerin bütünlüğü ve aynı konunun başka sürede nasıl anlatıldığı vs. hepsine bakılıp böyle anlam bütünlüğü çıkarılmalıdır. bi oradan bi buradan girersek çok kafa karışıklığı olabilir. siz de başkalarının yorumu yerine kaynağından öğrenirseniz ve en bağlayıcı referansınız Kuran'ın orjinal metinleri olursa arapça bilmesek bile, kelimenin diğer anlamlarına bakarak ya da bir çok çeviriyi yorumlayarak doğruyu bulabiliriz. özellikle hadis diye dine sokulan aslında dinin özüne ters bir çok söz vardır. bir sözün hadis olabilmesi için yani Hz. Muhammed'in sözü olabilmesi için Kuran süzgecinden geçmesi gerekir. Kuran'a ters bir söz birileri istediği kadar hadis desin, şu kaynakta yazıyor, bu kaynakta sahih deniyor vs. denilsin peygamberin sözü olamaz. her hadis denileni aaa İslam böyleyse ooohoo vs. gibi yorumlarla bilmediğimiz konuda karalama yapmayalım, inanmıyor olabiliriz ama bir insanın inanmadığı şeye bile yorum yapmadan önce biraz araştırması gerekir..
https://www.youtube.com/watch?v=DXbmVzBgl-w https://www.youtube.com/watch?v=Q2Sz9jX6Gqk https://www.youtube.com/watch?v=hgjoG96a2vg