19 yıldır hemen hemen her sene Akçay'a gidiyorum. Bu sebeple Kuzey Ege'ye hakimim. Belirtmekte fayda var Körfezin denizi çok soğuktur haberiniz olsun, alışmak zor olabilir buna göre karar verin başta. Kafa dinlemek isterseniz Assos, Altınoluk, Güre tercih edebilirsiniz. Biraz daha hareketli bir yer istiyorsanız Akçay veya Sarımsaklı'ya gidebilirsiniz. Şahsen denizden çok doğa güzelliklerini gezme taraftarıyım. Şahin Deresi, Hasan Boğuldu, Mıhlı şelalesi, Zeus Altarı, Badavut PLAJI, Sarımsaklı Sahili, Cunda Adası, Şeytan Sofrası sayısız güzellik var. İç tarafta Mehmetalan köyünde ki şelaleye bayırlırsınız. Herneyse bu kadar reklam yeter
Geçen sene
Altınoluk'da günlük 300
Akçay'da 250
Sarımsak'lı 250-300 bandında evler bulmak mümkün.
Sarımsaklı ve çamlık taraflarında 3-4 adet ev buldum alternatif olarak. hepside plaja denize yürüme mesafesinde. fiyatlarda gerçekten çok uygun. Örnek 1 temmuz 5 temmuz 700 ila 800 tl arasında evler.
O konuda okeyiz, ama gezecek yer kısmında sıkıntım var. Araçla gitmeyeceğim, o yüzden sarımsaklı tarafında kiraladık desek, nereleri gezebiliriz ? neleri görebiliriz ? ayrıca tekne turları varmış . mesela çanakkaleye giden turlar varmış, yada gezi turları bunlar mevcut mu ?