MertBirden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkür ederim beyefendi. Tecrübelerime dayanarak bir kaç tane bilgi vereyim.

1- Kafesin bir yerinde yuvalık olması gerekiyor. Ve içine var ise kurumuş saman yada çok az kuş kumları var onlardan koymanızı öneririm. Vücut ısısını dengeledi için daha sıcak yapar içeriyi.
2- Bulundukları oda yada kafes yakınına '' loş '' ışık veya gece lambası koymanızı tavsiye ederim. Eğer imkanınız var ise kuş kafesi akşam ev sakinleşince örtü ile kapatılsın. Kuşlar çekingen canlılardır rahatsız olur. (Gün içerisinde kesinlikle kapatmayın. Gündüz mümkün ise güneş alan dışarıyı görebilecekleri yerlere yakın olsunlar)
3- İkisi bir biri ile anlaşamıyor ise kızgınlaştırıcı damlalar var bunu aldığınız yerden nasıl kullanacağınızı sorgulayarak kullanabilirsiniz. Genelde suya 2-3 damla yetiyor.

Birde en çok önerebileceğim şey onlarla ilgilenin çok fazla ilgi ve alaka isterler. Doğrudan iletişim kurmaya çalışın zaten alışacaklardır.
İnternette bakım ve başlangıçlar ile ilgili 1-2 eğitim videosu izlemenizi tavsiye ederim
çok teşekkür ederim bilgilendirme için. yavruluğum var içinde de ince talaşlardan var kuşçu vermişti

bana da birileri kafesin yerini hiç değiştirme, kuşları kendi haline bırak demişti. ben de köşe koydum hiç ne ilgileniyorum (çok sevmeme rağmen) ne yerlerini değiştiriyorum. O zaman bunu deneyeyim biraz da.

Bir de dışarıya salmanın olumlu - olumsuz yanı var mı? çünkü erkek kuş yavruluğundan beri dışarıda gezmeye alışık. kışın kafesin kapısı hep açıktı. haliyle şimdi dışarıya çıkmak istiyor sürekli çırpınıyor kafeste. arada çıkarsam mı, yoksa alışsın mı kafese