siyahh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar sinirimden çatlayacağım neredeyse.Aşağıdaki metni kendilerine e-posta olarakta gönderdim.Bu yüzden kopya bir metin.İçeriği okuduğunuzda anlarsınız.

----------------------------
Paycell sanal kartıma 2500 TL bakiye yüklemesi yaptım başka bir banka kartından. Tutar yüklendi ve 11 Haziran 2020 son
ödeme tarihli bir banka kredi kartı borcu için o tutarı IBAN a çekmek istedim. Bu sayede kredi kartı borcumu kapatabilecektim. Ama Paycell sağ olsun işlem yaparken karta bloke koydu ve 2500 TL me el koydu! Yükleme yaptığım kartında ekstre tarihi geliyor, ödeme yapacağım kartında son ödeme tarihi yaklaşıyor! Daha önce bir çok şirket kullandım ama böyle saçmalık daha önce görmedim. Güya Platinum müşterisiyim ve ayrıca 2 farklı cihaz aldım Paycell üzerine. 25 gün içerisinde çözülecek deniyor. Benim 2 bankada yaşayacağım mağduriyeti sizin 25 gününüz mü giderecek? Kayıt oluşturdum defalarca ve yapılacak başka bir şey yok diyorlar. Benim param değil mi kardeşim? Papara'da bile veya başka bankalarda bile işlem yaparken bloke konulursa aranılır, teyitleşilir ve jet hızıyla işlem yapılır. Benim 2500 TL lik paramı 25 gün tutma yetkisini kim size veriyor? Acil ödemem var diyorum sallayan yok. Ayıp!
---------------------------------

Özetle: Paycell; başka bir abimizin kredi kartından yükleme yaptığım(16 haziran'da abimizin kredi kartının ekstre kesim tarihi) 2500 TL lik bakiyemi çekmek istediğimde bloke koydu hesabıma ve açılması için maksimum 25 gün içerisinde dönüş yapılacak diyor! Benim hesaba çekeceğim parayı da kartımın ödemesinde kullanacağım için ayın 11'i de onun son günü! 2 Karttan da borca girdim ve mahcup oldum abimize de şu an.Bu işlem öncesi defalarca müşteri hizmetlerine "Bakın önemli benim için.Eksiksiz yapabilirim değil mi?" dememe rağmen hiçbir sorun çıkmayacağı söylendi ve sonuç ortada!

Not: Şikayetvar'a bakarsanız hemen hemen bir çok kişinin tutarları bloke edilmiş otomatik.Resmen parayı işletiyorlar.

Paycell in bu tutarlara bloke koymasının nedeni belli bir kesmin Banka kampanyalarını Paycell üzerinden sağlayıp puan kazanmasıdır. Özellikle Garanti , İş Bankası , Ziraat ve Vakıfbank kampanyaları için.
Parayı tutma yetkileri de vardır.Normal banka da parayı incelemek için bloke koyabilmektedir. Bu yüzden güvendiğiniz bankalarla çalışmak lazım.