Bir özel uçak pilotuyla konuştum, uzun uçuşlarda arada uçağın burnunu aşağı indiriyor musunuz dediğimde " hayır " cevabını verdi.
Peki sürekli yüksek irtifada uçağın burnunu aşağı eğmeden gittiğinizde dünyadan uzaklaşmış olmaz mısınız dedim, internette düz dünya videolarını izlediğimi ve acaba dediğimi de söyledim.
Allah şahidim olsun ki pilot bana " valla ben de düz olduğuna inanmaya başlıyorum " dedi.
Ben kesin düz dünya demiyorum ama araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Ama kesinlikle bizlere ilkokuldan itibaren beynimize kazınanlarla değil de sıfırdan araştırmak lazım.
Değişik bir örnek , bizlere ıspanaktaki demir miktarının çok fazla olduğu beynimize kazıtılmıştı, sonradan yapılan araştırmalarda eski incelemelerde virgül hatası yapıldığı ve ıspanakta sanıldığı gibi aşırı demir olmadığı kanıtlandı. Temel Reis çizgi filmi bile ıspanağın gücünü bizlerin hafızasına kazıtmıştı.
Bizlere ilkokulda atomun tarifi olarak , bir maddenin bölünemeyen en küçük parçasıdır diye öğretmişlerdi ve ne oldu , atomun da bölünebildiği ortaya çıktı.